Medie: Mærsk er lun på stort tysk rederi

Ifølge Wall Street Journal vil opkøbslystne Maersk Line se på at overtage det tyske rederi Hamburg Süd, der er verdens syvendestørste af sin slags.

Foto: Asger Ladefoged.
Læs mere
Fold sammen

Maersk Line har ifølge Wall Street Journal fundet et potentielt emne til at stille selskabets opkøbssult. Ifølge avisens kilder skulle det danske containerrederi være interesseret i at overtage rederiet Hamburg Süd, hvis ejerfamilien bag selskabet ender med at sætte det til salg, som det har været rapporteret i flere medier gennem den seneste uge.

»De vil se på Hamburg Süd, hvis det skulle blive sat til salg. De er interesserede i at overtage varemærket, som involverer Hamburg Süds skibe, kunder og medarbejderstab, i stedet for bare at plukke et par skibe,« siger en kilde med direkte kendskab til processen til Wall Street Journal.

Mærsk-gruppen er i gang med en proces, hvor energiselskaberne i konglomeratet skal skilles ud, så der kun står et transportselskab tilbage med Maersk Line som den absolutte kerneforretning. Da denne manøvre blev annonceret, gjorde adm. direktør Søren Skou det samtidig klart, at Maersk Line ville vokse mere end markedet, og at dette kunne ske gennem opkøb.

Det danske rederi, der er verdens største inden for containerfart, har tidligere lavet store opkøb i sin containerforretning. Her til lands har man overtaget containerskibene i rederierne Torm og ØK, men man har også lavet en del opkøb i udlandet.

Tydeligst står her købet af P&O Nedlloyd, som den forrige direktør i Mærsk, Jess Søderberg, stod i spidsen for. Opkøbet viste sig dog langt fra at være nogen succes for Maersk, da IT-problemer og udfordringer med integrationen af det store opkøb, kostede kundetilfredshed.

Hamburg Süd vil ikke være noget ubetydeligt opkøb for Maersk Line. Tyskernes flåde er cirka en femtedel af Maersk Lines og sidder på 2,9 pct. af verdensmarkedet. Hamburg Süd er i øvrigt ejet af Oetker-familien, der har aktiviteter i en myriade af forretninger, men som i Danmark måske mest af kendt for sine fødevareprodukter under navnet Dr. Oetker.