Medie: Mærsk er lun på Shells Nordsø-felter

Ifølge nyhedsbureaet Reuters er Maersk Oil i dialog med Shell om at købe en del af det britisk-hollandske selskabs aktiver i Nordsøen. Prisen skulle være to mia. dollar.

Maersk Oil fører ifølge Reuters samtaler med Shell med det mål at overtage en portefølje af olie- og gasfelter i Nordsøen. Prisen skulle være på omkring to mia. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Dårligt nok har Maersk Oil bekræftet sin hensigt om at være en stor spiller i Nordsøen, før rygtertrommerne melder om et kommende storopkøb.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters fører Maersk Oil samtaler med Shell om at købe en portefølje af olieaktiver i Nordsøen, fortæller flere bankkilder til Reuters. Prisen for Nordsø-felterne skulle angiveligt være to mia. dollar - eller omkring 13 mia. danske kroner.

Shell og Maersk er bestemt ikke fremmede, for de har i mange år arbejdet tæt sammen i Dansk Undergrunds Consortium (DUC), der er den langt største producent af olie og gas i Nordsøen. Her sidder Shell som storaktionær med 36,8 pct. af ejerskabet, men det er Maersk Oil, der er den aktive operatør af felterne.

Hollandsk-britiske Shell betalte tidligere i år 50 mia. dollar for britiske BG, og i den forbidelse meldte man ud, at der skulle sælges aktiver for at finansiere den store overtagelse. Her virker Nordsø-felterne altså til at komme i spil, hvis man skal tro meldingen fra Reuters.

Rygterne om det mulige opkøb af Shell-felter kommer samme dag, som Maersk Oils fremtid er blevet afklaret. Selskabet skal inden for to år splittes ud af A.P. Møller - Mærsk-gruppen, men den nye mand i spidsen for Mærsk-gruppens nye Energy-ben, Claus Hemmingsen, har understreget, at Maersk Oil vil fokusere på Nordsøen, og at man vil kigge på opkøb.