Medie: Lego står til at tabe 183 mio. kr. på Fætter BRs konkurs

Lego er den største kreditor efter Top Toys’ konkurs. Den danske legetøjsproducent står til at tabe 183 mio. kr.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Lego kommer til at tabe 183 mio. kr. på konkursen Top-Toys, der blandt andet står bag Fætter BR-kæden, skriver Børsen.

Den danske producent af legoklodser har forsøgt at holde størrelsen på milliontabet hemmeligt, men ifølge avisens oplysninger skylder Top-Toy den danske legetøjsgigant 183 mio. kr.

Forelagt de konkrete oplysninger bekræfter Roar Rude Trangbæk, pressechef i Lego, at selskabet får et stort tab.

»Men jeg kan ikke bidrage med andet,« siger pressechefen.

Top-Toys konkurs koster fyringer i tusindvis og ryster hundredvis af leverandører, der har en formue til gode hos legetøjskæden. Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys'r'us, blev fredag erklæret konkurs efter et katastrofalt julesalg, og Lego er ifølge Børsens oplysninger den leverandør, der står tilbage med det største tab.

Konkursen i Top-Toy kom blot få dage efter, at kreditorerne, der i alt har 1,8 mia. kr. til gode, havde godkendt en rekonstruktionsplan i Sø- og Handelsretten 21. december. Her var Lego én af de blot tre leverandører, der ifølge Børsens oplysninger stemte imod redningsplanen. De to øvrige var svenske Stiga og Bersala, der er den danske distributør af Nintendo, erfarer Børsen fra flere kilder.

Hverken Peter Gjørup, der er tredje generation i Top-Toy-familien og tidligere direktør eller Albert Gustafsson, ansvarlig partner for EQT's investering i Top-Toy,, ønsker ikke at udtale sig om de seneste dages udvikling.

Kapitalfondens kommunikationschef, Jessica Ölvestad, er dog vendt tilbage.

»Forandringerne kom hurtigere, end vi havde forudset, og trods hårde anstrengelser er det ikke lykkedes at gøre Top-Toy rentabelt,« skriver Jessica Ölvestad, der ikke ønsker at svare på hvor mange penge kapitalfonden står til at tabe.