Medie: Kohberg sat til salg

Flere store danske virksomheder kan blive solgt i løbet af kort tid. Det erfarer Jyllands-Posten onsdag.

Foto: Liselotte Sabroe. Koncernchef Steffen Baungaard i Huscompagniet viser et af deres huse frem. Nu er de på vej mod salg sammen med flere danske virksomheder.
Læs mere
Fold sammen

Modehuset Masai, Kohberg og typehusvirksomheden Huscompagniet er på vej til at blive solgt for milliardbeløb. Det erfarer Jyllands-Posten onsdag.

I sidste uge blev det store typehusfirma Huscompagniet sat til salg af ejerne bag virksomheden, Kirkbi og FSN Capital. Nu kan flere danske virksomheder være på vej til at følge i deres fodspor.

Det handler om tøjfirmaet Masai, som sidste regnskabsår havde en omsætning på 339 millioner kroner, og Kohberg, som havde en omsætning på godt 2,2 milliarder kroner. Begge firmaer havde et driftsresultat på over 100 millioner kroner i sidste regnskabsår.

Ifølge Jyllands-Posten skyldes de kommende salg, at ejerne ser god muligheder for at gøre en god handel på grund af det forbedrede økonomiske klima. Hans Rye, medejer af Masai, vil ikke kommentere salgsplanerne, og Kohbergs medejer Jesper Fogtmann siger, at de ikke har aktuelle salgsplaner.