Medie: Johan Schlüter er gået konkurs

Konkurskongen Johan Schlüter er gået konkurs, erfarer Finans.dk. Konkursen kommer efter en spektakulær sag om svindel med rettighedsmidler.

Johan Schlüter i hans hjem på Esplanaden. Topadvokaten er netop blevet erklæret konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste halve år har været alt andet end behagelig for Johan Schlüter, tidligere indehaver af advokatkontoret af samme navn. I dag kulminerede nedturen med topadvokatens konkurs. Det erfarer Finans.dk.

Sø- og Handelsretten bekræfter over for Finans, at Schlüter er gået konkurs. Det er Jyske Bank, der som hovedbankforbindelse har fået den tidligere topadvokat erklæret konkurs.

Dermed har Johan Schlüter lidt den samme skæbne som sit advokatkontor og den tidligere partner Susanne Fryland, der blev erklæret konkurs i slutningen af november.

Grunden til de mange falliterklæringer er den enorme og spektakulære sag om svindel med rettighedmidler i selskabet Registrering Danmark (RD). Johan Schlüter Advokatfirma havde en aftale med en række rettighedshaver om at administrere deres midler, og denne opgave var lagt ud i RD, hvor der ifølge Producentforeningen er begået svindel for over 100 mio. kr.

Efter Susanne Frylands konkurs fortalte direktør i Producentforeningen, Klaus Hansen, til Berlingske, at man ville overveje at gå eftermidler hos de sidste to partnere i Johan Schlüter Advokatfirma, Lars Halgreen og Johan Schlüter.

Nu er Schlüter og Fryland gået konkurs, men Lars Halgreen er indtil videre gået fri:

»Der er ikke indgivet nogen konkursbegæring mod mig,« siger Lars Halgreen til Berlingske.