Medie: Dong får børsværdi på mellem 94 og 98 milliarder

Aktierne i Dong Energy sælges til en udbudskurs på 225-235 kroner, oplyser TV 2 Business.

Dong Energy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

København: Energiselskabet Dong Energy indsnævrer ifølge TV 2 Business spændet yderligere for, hvad en aktie kommer til at koste i forbindelse med selskabets børsdebut.

Aktien bliver børsnoteret til mellem 225 og 235 kroner stykket. Det oplyser en aktør med indsigt i børsprocessen til TV 2 Business. Det vil give Dong en børsværdi mellem 94 milliarder kroner og 98,2 milliarder kroner.

Intervallet var oprindeligt 200-255 kroner for en aktie. Bankerne bag børsnoteringen har allerede én gang tidligere løftet bundniveauet til 220 til 255 kroner for en aktie.

Der er ifølge TV 2 Business' oplysninger enorm efterspørgsel fra de udenlandske investorer, der er med til at løfte bundniveauet.

Tirsdag har Dong desuden meddelt, at efterspørgslen har været så stor fra private investorer, at udbuddet for ordrer på mindre end tre millioner kroner lukkes allerede tirsdag klokken 16 - et døgn før den oprindelige deadline.

For investorer med større ordrer lukkes udbuddet onsdag klokken 11.

Dong Energy har første handelsdag på fondsbørsen i København torsdag.

Samlet sælger Dong Energys ejere op mod 17,4 procent af aktierne i selskabet til nye investorer.

Dong Energys vej til børsen startede i 2014, da staten solgte en del af sin aktiepost i selskabet til blandt andre investeringsbanken Goldman Sachs.

Ved salget i 2014 var Dong værdisat til 45 milliarder kroner.

/ritzau/