Medie: Dansker bliver bestyrelsesformand for europæisk gigant

Danske Jim Hagemann Snabe ser ud til at blive bestyrelsesformand for Siemens.

Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef i den tyske it-virksomhed SAP er i dag én af Danmarks og Europas mest indflydelsesrige erhvervsmænd. Han sidder bestyrelserne for AP Møller-Mærsk, Danske Bank, SAP, Allianz, B&O mfl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Danske Jim Hagemann Snabe er på vej til at blive bestyrelsesformand for den tyske industrigigant Siemens, skriver det tyske erhvervsmagasin Manager Magazin.

Den nuværende 73-årige bestyrelsesformand Gerhard Cromme vil angiveligt forslået Snabe som sin efterfølger på generalforsamlingen onsdag.

Ejerkredsen skulle være enige med Cromme i, at Snabe tager over i 2018.

51-årige Jim Hagemann Snabe er tidligere topchef i den tyske it-virksomhed SAP er i dag én af Danmarks og Europas mest indflydelsesrige erhvervsmænd. Han sidder i bestyrelserne for A.P. Møller-Mærsk, Danske Bank, SAP, Allianz, B&O mfl. og er samtidig bestyrelsesmedlem i fonden bag World Economic Forum, der hvert år afholder Davos-topmødet. Han har siddet i Siemens’ bestyrelse siden 2013.

Udnævnelsen af Snabe kommer, efter Cromme i Tyskland er blevet hårdt kritiseret for ikke at have styr på arvefølgen i Siemens. Ifølge Manager Magazin vil valget af Snabe være et udtryk for, at bestyrelsesposten vil få en mere central rolle med en mere aktivt arbejdende formand. Hidtil har bestyrelsesposten nogle steder været set som en post, der til en vis grad blev givet som tak til pensionerede topchefer.

Siemens, der blev dannet i 1847, har en bred vifte af forretningsområder og omsatte i seneste årsregnskab for 2015 for godt 560 mia. kr. Selskabet beskæftiger ca. 350.000 mennesker.

Siemens afviser at kommentere oplysningerne.