Medie: Dansk OTC ransaget af politiet på mistanke om kursmanipulation

Bagmandspolitiet har ransaget topfolkene bag kapitalfirmaet Dansk OTC og deres virksomhed på mistanke om kursmanipulation.

Finanstilsynet har anmeldt kapitalfirmaet Dansk OTC for kursmanipulation. Fold sammen
Læs mere

Finanstilsynet har i al stilfærdighed meldt kapitalfirmaet Dansk OTC, der har hjemme i Horsens til Politiet for kursmanipulation.

Anmeldelsen fandt sted i 15. marts sidste år, fremgår det af en meddelelse på Finanstilsynets hjemmeside, som blev offentliggjort i januar.

Efterfølgende har Bagmandspolitiet ransaget hos Jesper Bak, der er hovedejer af Dansk OTC, det relaterede selskab Dansk OTC Invest og dag Kaj Schønberg, der er formand og medejer af Dansk OTC Invest. Det skriver Dagbladet Børsen fredag.

Imødeser sagen med sindsro

Jesper Bak bekræfter over for Børsen, at han er sigtet, men at han imødeser sagen med sindsro efter at have talt med sin advokat.

Politiinspektør Thomas Anderskov fra Bagmandspolitiet bekræfter over for Børsen, at Bagmandspolitiet efterforsker sagen og har gennemført en række ransagninger.

Af meddelelsen fra Finanstilsynet fremgår det, at sagen handler om kursmanipulation i forbindelse med handel med aktier i det tidligere børsnoterede IT-selskab Mermaid.

Finanstilsynet skriver, at OTC-selskaberne »har foretaget markedsmanipulation i forbindelse med køb og salg af aktier udstedt af Mermaid A/S. Det vurderes, at selskaberne har haft en intention om at løfte kursen på Mermaid-aktien i december 2013 og 2014.«

Finanstilsynet: Ikke reel efterspørgsel

Det er ifølge Finanstilsynet sket med handler internt mellem selskaberne, hvilket vil sige ikke mellem uafhængige parter.

»Selskaberne lagde ordrer ind på både bud- og udbudssiden med matchende købs- og salgskurser. Ordrerne var således ikke udtryk for et reelt udbud eller en reel efterspørgsel. Handlingerne blev forsøgt skjult ved at anvende flere forskellige værdipapirhandlere,« skriver Finanstilsynet og fortsætter:

»Endvidere var Dansk OTC A/S market marker i Mermaid-aktien. Finanstilsynet finder, at er en skærpende omstændighed, at denne market making ikke var korrekt tilrettelagt, hvilket betød, at den naturlige kursdannelse i markedet blev sat ud af kraft.«

Har lukket for nye kunder

Sagen kommer over i to større skandalesager, som har ramt Dansk OTC på det seneste.

I den ene er Dansk OTC blevet kritiseret for at hjælpe det konkursramte LED-selskab Hesalight med at hente knap 600 mio. kr. fra en række institutionelle investorer, men på grundlag af et særdeles fejlbehæftet salgsmateriale.

I maj fik Dansk OTCs hovedejer Jepser Bak også en over næsen af Finanstilsynet for sit engagement i Københavns Andelskasse, hvor han var formand. Her endte han med at få frataget sin stemmeret på andelskassens generalforsamling.

Dansk OTC lever at at skaffe kapital til vækstvirksomheder.

Dansk OTC har ifølge Børsen valgt midlertidigt at lukke ned for nye kunder. Samtidig er aktieposten blevet handlet frem og tilbage mellem Jesper Bak og den administrerende dirketør Jacoob R. Nielsen det seneste års tid.