Medie: Apple drøfter køb af ikonisk racerbilfabrikant

Teknologivirksomheden Apple pønser ifølge flere medier på at gafle selskabet bag racerbilproducenten McLaren, der afviser opkøbsplanerne. En overtagelse kan være Apples næste offensiv i bilindustrien.

Er du til lækre gadgets, iPhones og fede racerbiler, så vil et nyt makkerpar mellem racerbilfirmaet McLaren Technology Group og Apple nok være lige sagen.

Flere internationale medier, Financial Times og BBC, melder, at Apple har kastet sin kærlighed på selskabet, der ejer 80 procent McLaren Automotive, der er kendt for at producere luksuriøse racerbiler af højeste kaliber med prisskilte på anseelige millionbeløb.

Financial Times har talt med tre personer, der har kendskab til forhandlingerne. De fortæller, at selskabet har overvejet en investering eller en fuldstændig overtagelse af McLaren, der specialiserer sig i bilfabrikation, computersystemer i biler og udvikling af undervogne i kulfiber og aluminium.

En overtagelse skal give Apple adgang til McLarens teknologi, patenter og ingeniørkvaliteter, der vil skulle bruges i iPhone-selskabets mørklagte bilprojekt, der efterhånden har været i gang i to år.

Den britisk baserede virksomheds talsmand siger ifølge Wall Street Journal, at »McLaren ikke diskuterer med Apple om nogen potentiel investering«. Han tilføjer dog til BBC, at firmaet regelmæssigt har "hemmelige samtaler med en bred vifte af parter.«.

Sidste år producerede McLaren Automotive 1.654 biler, hvilket gav en omsætning på omkring 450 millioner dollar. Ifølge Financial Times vil en pris på virksomheden ligge mellem én til halvanden milliard pund, i omegnen af ti milliarder danske kroner.

Hvis nogen skulle sidde tilbage med spørgsmålet, om hvad en McLaren bil så egentligt koster, er svaret en hel del. Tilbage i maj kunne man på Bilbasen lease en McLaren P1 med en V8 3,8L, der sammen med en elmotor yder 916 hestekræfter. Førstegangsydelsen lyder på 2.115.000 kroner - derefter kommer 167.000 i månedlig ydelse eksklusiv moms.