Medie: Ambu-direktør kan score 330 mio. kroner

Efter fem år med en kursvækst på over 1.300 pct. står Ambus direktør til at kunne hente en aktiegevinst på 330 mio. kroner, har Finans.dk beregnet. Det er over ti gange årslønnen, men bestyrelsesformanden er ikke bekymret for kortsigtet konflikt.

Ambu-direktør kan score 330 mio. kroner Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmediet Finans.dk har gennemgået Ambu-topledelsens optionsprogram og har regnet sig frem til, at den to mand store direktion tilsammen kan opnå en gevinst på ca. 400 mio. kroner ved den nuværende kurs på Ambu-aktien på 560 kr. Heraf vil de 330 mio. kroner tilfalde administrerende direktør Lars Marcher. Han bekræfter tallet, men ønsker ikke at kommentere optionsprogrammet.

Ambus bestyrelsesformand, Jens Bager, medgiver, at topchefen i de kommende år rent økonomisk har en klar interesse i aktiekursen og optionsprogrammet, der langt overstiger, hvad Lars Marcher kan forvente at få i fast løn. Marcher tjente ifølge seneste regnskab lidt under ti mio. kroner. Men formanden mener ikke, at der er grund til bekymring.

Jens Bager peger på, at Ambus markedsværdi gennem ni år er steget fra en til 20 mia. kroner, og dermed er der skabt markant værdi for investorerne.