Medicinalkæmpe flytter til øde erhvervsområde

Ferring forlader sit kendte højhus i Ørestad til fordel for erhvervsparken Scanport, der har ligget næsten øde i årevis, men har fået nyt liv med Den Blå Planet.

Den svenske medicinalkoncern Ferring er blandt de der har placeret kontorbygninger i Ørestaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ferring var blandt de allerførste virksomheder, som for en god halv snes år siden rykkede ind i det dengang mennesketomme og forblæste Ørestad - i det kendte sorte Henning Larsen-tegnede højhus - og nu gentager medicinalkæmpen mønstret og vil bygge nyt, større domicil i det nærliggende Scanport-område, der ellers har ligget øde hen i mange år.

Årsagen er vokseværk hos Ferring, der på verdensplan beskæftiger over 3.000, og Ferring lægger beslag på 30.000 kvadratmeter, der fra 2016 skal huse omkring 600 ansatte. Samlet er cirka 95.000 kvm til rådighed i Scanport, der ligger ved Kastrup Havn, tæt ved metro, motorvej, lufthavn og Øresundsforbindelsen.Trods den centrale beliggenhed har det skortet på beboere, siden svenske Skanska overtog arealerne for mere end ti år siden for at udvikle et nyt erhvervsområde. Mens Ørestad få kilometer væk er vokset og vokset, har der været flere måger end arbejdspladser på Scanport. I 2011 åbnede Skanska dog flerbrugerbygningen Nordhuset på 5.100 kvm, og i marts i år indgød indvielsen af Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium til 700 millioner kroner, nyt håb for udviklingen.

»Den Blå Planet får helt klar positiv indvirkning, og akvariet har et højt arkitektonisk niveau, som vil være godt for hele området. Desuden har vi fået omlagt nogle veje, der er kommet flere p-pladser, og vi forventer, at der kommer endnu bedre busbetjening,« sagde Peter Nymann-Jørgensen, administrerende direktør for Skanska i Danmark, dengang til Berlingske Business Ejendomme.Skanska-direktøren vurderede samtidig, at spaden ville blive sat i jorden til et større kontorbyggeri i løbet af året - og dét kommer altså til at holde med aftalen med Ferring.

"Scanport har den helt rigtige beliggenhed for os. Den er international, tæt på lufthavnen – og ikke mindst tilgængelig for vores medarbejdere, uanset om de kommer fra Københavnsområdet, Sverige eller flyver ind fra udlandet," udtaler Ole Kjerulf-Jensen, bestyrelsesformand i Ferring.

Medicinalvirksomheden forsker og udvikler produkter mod blandt andet barnløshed og vil bruge 24.000 af sine kommende Scanport-kvadratmeter til kontorer, mens de resterende 6.000 kvm skal gå til blandt andet laboratorier og parkering.

De Ferring-ansatte får dog ikke helt samme udsigt som i Ørestad, hvor det sorte højhus stikker 80 meter op i luften - i Scanport er byggehøjden maksimalt 50 meter.