Medicinalfirmaer kan komme i russisk farezone

Russisk politiker vil udvide importstoppet mod fødevarer til også at omfatte medicinalprodukter. Det kan potentielt ramme danske medicinalkæmper som Novo Nordisk, Lundbeck og Leo Pharma, der alle satser stort på landet.

Ruslands præsident Vladimir Putin er under pres i hjemlandet for at stramme importforbuddet til også at omfatte andre brancher. Fold sammen
Læs mere
Foto: RIA Novosti
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens danske fødevarevirksomheder endnu forsøger at finde ud af, hvor hårdt de bliver ramt af det russiske importstop på er der kræfter i Rusland, der vil stramme importforbuddet yderligere til at omfatte flere centrale brancher.

Det skiver norske Dagens Næringsliv, der citerer den russiske avis The Moscow Times.

Ifølge avisen mener Nikolai Zhuravlyov, der er næstformand i det russiske Føderationsråds finanskomite, at præsident Vladimir Putins modsvar mod de vestlige sanktioner skal strammes til også at omfatte lægemidler og biler. Ifølge Zhuravlyov er importstoppet en unik mulighed for russiske virksomheder til at tage markedsandele. Zhuravlyov, der er medlem af landets største parti, Forenet Rusland, og i øvrigt officielt støtter Putin, foreslår ifølge avisen at indføre importforbud mod køretøjer og lægemidler »som der er et russisk alternativ til«.

»Vore myndigheder har endnu ikke udnyttet alle muligheder for modsvar. Introduktionen af disse tiltag kan have en positiv effekt på den nationale økonomi,« siger Zhuravlyov, ifølge Moscow Times.

Politikeren er endda klar til at tage de russiske mod-sanktioner endnu videre.

»Der kan også blive indført sanktioner på konsulenttjenester og franchisevirksomheder. Vi bør derudover støtte national turisme ved at øge beskatningen af russere, som tager på ferie i udlandet,« siger Zhuravlyov ifølge Dagens Næringsliv.

I sidste uge kom det frem, at Rusland indfører importstop mod fødevare og landbrugsprodukter fra lande, som har indført økonomiske sanktioner mod Rusland som følge af Ukraine-krisen.