Medicinalbranchens kloge hoveder støtter minister-ønske

Fagforeningen Pharmadanmark, som primært har højtuddannede lægemiddelakademikere som medlemmer, støtter idéen om, at medicinalbranchen får sin egen minister eller styrelse, der skal formulere en sammenhængende erhvervsstrategi for industrien.

De højtuddannede lægemiddelakademikeres fagforening, Pharmadanmark, er lun på idéen om, at medicinalbranchen får sin egen minister eller styrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kloge hoveder i den danske medicinalbranche er vilde med idéen om, at lægemiddelindustrien skal have sin egen minister. Pharmadanmark, der huser omkring 5000 erhvervsaktive og primært højt uddannede medlemmer, mener, at det er nødvendigt, at regeringen sender et klart politisk signal om, at medicinalbranchen er en af landets vigtigste industrier.

»Danmark har et stort potentiale inden for udvikling og produktion af lægemidler, men skal det ikke tabes på gulvet, skal virksomhederne have optimale rammevilkår at arbejde under. Det vil være positivt, hvis man politisk signalerer, at lægemiddelindustrien er en af Danmarks vigtigste industrier og har den i konstant fokus. Det ville en minister for området naturligvis sikre,« siger Rikke Løvig Simonsen, der er formand for Pharmadanmark.

Ifølge Rikke Løvig Simonsen handler det grundlæggende om at fastholde industriens mange tusinde danske arbejdspladser.

»Når virksomheder som Novo Nordisk, Leo Pharma og Lundbeck bliver i Danmark, så skyldes det ikke mindst, at vi her i landet kan tilbyde meget højtkvalificerede og veluddannede mennesker. Der ligger altså en stor samfundsmæssig udfordring i at sikre, at industrien fremover kan få dækket sit store behov for disse højtuddannede medarbejdere. Kan virksomhederne ikke få det, er risikoen, at de lægger arbejdspladser og væksten i udlandet,« siger Rikke Løvig Simonsen.

Den danske medicinalbranches eksport ventes at passere 130 mia. kr. i 2020.