Mecoms resultat bedre end forventet

Mecom-koncernen, som ejer Berlingske Media, kommer ud med et årsresultat for 2013, som er på niveau med året før, men dog bedre end forventet. Der bliver dog fortsat ikke udbytte til aktionærerne.

Berlingske Media indgår som en står division i medieselskabet Mecom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årsresultatet for Mecom-koncernen er en anelse bedre end året før, nemlig et justeret EBITDA på 656 mio. kroner. Den samlede omsætning i Holland og Danmark faldt 11 procent, når der tages hensyn til effekten af en række frasalg, og omkostningerne gik ned med 13 procent.

Mecoms formand Rory Macnamara betegner resultatet som »very good indeed«, i betragtning af at der fortsat er store udfordringer med annoncesalget.

»Det giver sikkerhed for fremtiden, at vi har fået reduceret gælden betydeligt og skaffet nye finansierings-aftaler,« siger Roy Macnamara, som har været formand i Mecom siden maj 2013 og dermed præsenterer årsregnskab for første gang.

I øvrigt påvirkes resultatet af, at abonnements-indtægterne har holdt sig stabile, at der er vækst i nye indtægtstyper, og at koncernen er kommet langt med at tilpasse omkostningsniveauet.

I årets løb er der frasolgt aktiviteter svarende til 529 mio kr. Det har forbedret koncernens finansielle situation betragteligt, uden at det er gået ud over Mecoms kernevirksomheder i Holland og Danmark. Det strategiske eftersyn af koncernen er nu afsluttet, og der forhandles nu kun om et mindre antal mulige frasalg - herunder den hollandske lokalmediegruppe Limburg.

Mecoms ledelse har nu fokus på at forbedre de tilbageværende virksomheder i koncernen, men bestyrelsen vil dog fortsat være åben over for frasalg, der kan give ekstra værdi for aktionærerne, hvis der skulle dukke nye muligheder op.

Bestyrelsen har i øvrigt besluttet, at udbetalingen af udbytte fortsat skal være suspenderet. Tiden er endnu ikke inde til at udbetale udbytte til aktionærerne, bl.a. fordi der er udsigt til yderligere tilbagegang i printannonceringen i 2014, og fordi der vil være brug for ekstra kapital til at rationalisere yderligere i koncernen.

I øvrigt har Mecom planlagt en investordag i London først i juni, hvor aktionærer og analytikere får mulighed for at høre nærmere om Mecoms strategi - samt lejlighed til at møde de lokale ledelsesteam.