Mecom sætter punktum for salgsproces i Danmark

Mecoms bestyrelse har besluttet, at det nu umiddelbart ser ud til at give mere værdi for aktionærerne at beholde Berlingske Media i stedet for at sælge ud. Allerede igangværende salgsforhandlinger om dele af virksomheden skal dog afklares, før salgsprocessen lukkes ned.

Det strategiske review for Berlingske Media afsluttes nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske Medias britiske ejer, Mecom, har på baggrund af de hidtil opnåede købstilbud på hovedaktiviteterne i Danmark og Holland og den konkrete udvikling i selskabets virksomheder i de to lande besluttet, at det er mere attraktivt for aktionærerne at beholde virksomhederne end at sælge fra. På den baggrund afsluttes det, der har været kaldt det strategiske review i selskabet, som har været i gang siden efteråret 2012.

Det strategiske review blev iværksat for at undersøge mulighederne for et salg af Mecoms virksomheder i Holland og Danmark. Det blev fra starten understreget, at det i givet fald ikke ville være et salg til en hvilken som helst pris. Selv om den formelle del omkring strategiprocessen i Mecom nu afsluttes, fortsætter de allerede igangværende forhandlinger om potentielle frasalg i Danmark, indtil det er afklaret, om de kan føre til et attraktivt resultat for Mecom.

Mecom oplyser samtidig, at selskabet allerede nu indleder forhandlinger om refinansiering af dets bankgæld, selv om den nuværende bankaftale først udløber i oktober 2014, og at man håber at have afsluttet disse forhandlinger inden årets udgang.

3. kvartals regnskab

Det nye kvartalsregnskabet fra Mecom viser, at mediekoncernen i tredje kvartal er 9,7 mio. kroner foran samme periode sidste år på den primære drift (EBITDA). Det danske resultat for tredje kvartal er 7,5 mio. kr. bedre end sidste år på den primære drift. Mecom forventer nu et samlet EBITDA for 2013 på mellem 552 mio. kr og 597 mio. kr. Det tegner bedre end tidligere markedsforventninger til selskabet og samtidig er selskabets gæld bragt yderligere ned i forhold til seneste kvartal til 649 mio. kr.

Mecom konstaterer i regnskabsmeddelelsen at den danske forretning fortsætter med i 2013 at levere EBITDA vækst i forhold til sidste år på trods af frasalget af aktiviteter i de seneste måneder. I Holland har kombinationen af omkostningsreduktioner og en stabilisering af et dramatisk fald i annonceomsætningen tidligere på året givet en forbedret prognose for helårets resultat. Annonceomsætningen i Berlingske Media faldt i tredje kvartal med 8 pct. i forhold til året før justeret for de frasolgte aktiviteter mod 7 pct. i andet kvartal og 14 pct. i første kvartal. I den hollandske del af Mecoms forretning har faldet været på 18 pct. i tredje kvartal mod 22 pct. i andet kvartal og 25 pct. i første kvartal.

Mindre ledelse i London

Mecoms bestyrelse meddeler i samme kvartalsmeddelelse til London børsen, at mediegruppen siger farvel til selskabets CEO, Stephen Davidson. Stephen Davidson var bestyrelsesformand for Mecom fra februar 2011 til maj i år og overtog derefter posten som administrerende direktør. Fra udgangen af oktober tegnes Mecom af bestyrelsesformanden, Rory Macnamara. Mecom oplyser, at i lyset af stærke ledelser i selskabets divisioner i både Holland og Danmark, Susan Duinhoven og Lisbeth Knudsen, mener man ikke, der er brug for at erstatte Stephen Davidson med en ny CEO.

Du kan følge Mecoms aktiekurs her.