Mecom klarer sig godt

Det britiske medieselskab Mecom, som ejer Berlingske Media, har præsteret pæn fremgang i overskuddet i første kvartal. EBITDA steg med 39 millioner kroner, især fordi omkostningerne i Holland er reduceret væsentligt.

Jens Grund (til venstre), Lisbeth Knudsen og Tom Jensen fra Berlingske lancerer Kids' News, som udkommer første gang fredag 25. april. Berlingske Media og Mecom har fået en god start på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lykkedes Mecom at reducere omkostningerne så meget, at regnskabet for 1. kvartal viser en fremgang i EBITDA på 39 millioner kr. Omkostningerne er i den danske del af koncernen nedbragt med fem procent, når der kompenseres for frasalg. I koncernen som helhed er omkostningerne sænket med 13 procent, idet der er gennemført et omfattende restruktureringsprogram i den hollandske del af Mecom.

Bankgælden er også blevet mindre, så den ved udgangen af marts var på 237 millioner kroner, svarende til 47 millioner kr. mindre end ved årsskiftet. I Danmark har Berlingske Media for nylig indgået en selvstændig finansieringsaftale med Nordea.

Kvartalsregnskabet viser i øvrigt, at den danske del af Mecom - Berlingske Media - næsten har holdt budgettet for første kvartal og dermed er kommet godt i gang med året.

I Holland går det bedre på mediemarkedet. Tidligere har hollænderne oplevet et fald i annoncesalget på 20-25 procent, men tilsyneladende er det stejle fald i annoncesalget nu bremset op. Den hollandske del af Mecom lukker derfor 1. kvartal bedre end forventet i budgettet.