Mecom klar til at sælge norske medier

Den europæiske mediekoncern Mecom er klar til at sælge Edda Media til norske A-pressen for 1,5 milliard kroner.

Mecoms adm. direktør Tom Toumazis er klar til at sælge Edda Media. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediekoncernen Mecom, der ejer en række medier i Danmark, Norge, Holland og Polen, er klar til at sælge norske Edda Media for 1,5 milliard danske kroner. Køberen er den norske mediekoncern A-pressen, der blandt andet udgiver en række aviser og ejer halvdelen af norsk TV 2.

Ifølge Financial Times har flere interesserede købere været på banen, men forhandlingerne med A-pressen er efter sigende nået så langt, og det forventes, at en aftale vil blive offentliggjort i løbet af de næste to til fire uger.Edda Media består af 36 lokale og regionale aviser og havde sidste år en omsætning på 1,14 milliard kroner og et overskud på 142 millioner kroner. Mecoms halvårsregnskab viser, at den norske del af selskabet står for omkring 20 procent af koncernens omsætning og en tilsvarende procentdel af indtægterne før skat.

Det er blot tre måneder siden, Mecom fik ny administrerende direktør, efter David Montgomery blev presset ud af aktionærerne. Den nye direktør Tom Toumazis er nu i gang med en bebudet gennemgang af koncernens besiddelser, der blandt andet omfatter Berlingske Media. Mecom har en gæld på 2,6 milliarder kroner, og krisen på annoncemarkedet har betydet, at koncernens aktieværdi er faldet med knap 48 procent, siden kursen sidst toppede i slutningen af april.

Salget af Edda Media sker efter Mecom i sidste måned solgte sin andel af den polske avisudgiver Presspublica. I 2009 solgte Mecom sine tyske aviser til den tyske udgiver M. DuMont Schauberg.A-pressen ligger lige nu i forhandlinger om at sælge sin halvdel af norsk TV 2. Den svenske avis Dagens Industri har tidligere skrevet om, at den svenske udgivervirksomhed Bonnier er klar til at slå til med et tilbud, men også danske Egmont står klar i kulissen. Egmont ejer i forvejen den anden halvdel af norsk TV 2. Egmont har den fordel, at de har forkøbsret på A-pressens aktier i TV 2.

Hvis A-pressen får solgt TV 2, kan det frigive penge til at overtage Edda Media.