McKinsey skal have ny topchef

McKinsey har indledt jagten på en ny global topchef. Jagten foregår i egne rækker, og en kvindelig partner er blandt de mulige kandidater, skriver Financial Times.

Global Managing Director for McKinsey & Company, Dominic Barton Fold sammen
Læs mere
Foto: ELIJAH NOUVELAGE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 500 seniorpartnere i McKinsey mødtes for nylig i London på Grosvenor House Hotel. Mødet var startskuddet til jagten på en ny topchef for den globale konsulentvirksomhed, som har kontorer i flere end 120 byer verden over, og som aktuelt er sat i forbindelse med en bestikkelsessag i Sydafrika.

Topchefen for den mere end 90 år gamle konsulentvirksomhed har siden 2009 heddet Dominic Barton, men han står ifølge Financial Times foran en udskfitning, fordi man ifølge de interne McKinsey-regler kun tre gange kan genvælges til global managing partner, og hans tredje periode rinder ud i sommeren 2018.

Financial Times har talt med både nuværende og forhenværende McKinsey-partnere og -insidere, og avisen udpeger på den baggrund fire mulige kandidater til den prestigefyldte toppost: Gary Pinkus, som er managing partner for McKinsey North America. Kevin Sneader, som er bestyrelsesformand for McKinsey Asia-Pacific. Vivian Hunt, som er managing partner i Storbritannien og Irland. Og Bob Sternfels, head of global functions.

Hvis valget skulle falde på Vivian Hunt, bliver hun den første kvindelige topchef for konsulentvirksomheden, som globalt har mere end 14.000 konsulenter . Hun er ifølge Financial Times fortaler for større etnisk og kønsmæssig mangfoldighed i erhvervslivet.

McKinsey vælger ny global topchef hvert tredje år og den pågælgende vælges i egne rækker blandt seniorpartnerne, altså de medejere af firmaet med de største ejerandele. Da Dominic Barton senest blev valgt som global managing partner forklarede han, at rollen som topchef i McKinsey er væsentlig anderledes end rollen som CEO i en stor virksomhed, netop fordi det er en ejerledet virksomhed.

»Vores firma er fyldt med ledere,« sagde han i forbindelse med sin udnævnelse i 2015.

Processen med at vælge ny topchef er skudt i gang samtidig med, at McKinsey er sat i forbindelse med en stor korruptionsskandale i Sydafrika, som involverer det statslige energiselskab Eskom. McKinsey har efter interne undersøgelser i en offentlig redegørelse blandt andet sagt, at virksomheden ikke har været involveret i hverken korruption eller bestikkelse, men at virksomheden på nogle områder ville ønske, at den havde handlet anderledes. McKinsey skriver også, at »vi var ikke forsigtige nok i forhold til, hvem vi indlod os med, og ikke til fulde forstod de dagsordener, der var i gang.«

Alligevel har to storbanker i Sydafrika, Barclays Africa og Standard Bank, ifølge Reuters sagt, at de stopper deres samarbejde med McKinsey.