McDonalds vil sælge Big Mac i Vietnam

Vietnamesere får nu mulighed får at sætte tænderne i en særdeles amerikansk spise, fastfoodkæden McDonald's Big Mac burger. Den amerikanske fastfoodgigant har netop annonceret, at den vil åbne sin første restaurant i det kommunistiske land i starten af næste år. Det skriver Financial Times.

Den første butik i Vietnam vil ifølge koncernen komme til at ligge i Ho Chi Minh City Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den første butik i Vietnam vil ifølge koncernen komme til at ligge i Ho Chi Minh City og have McDonalds klassikere som Big Mac, Cheeseburgere og pomfritter på menuen.

Indrykningen af McDonalds i det aflange asiatiske land er en del af en større trend, hvor flere internationale selskaber er begyndt at interessere sig for det lukrative forbrugsmarked i Vietnam. På trods af landets sløje økonomiske vækst i forhold til sine asiatiske naboer, er Vietnam nemlig attraktiv som marked for kæder der sælger fastfood og drikkevarer.

Således åbnede den amerikanske kaffekæde Starbucks sin første butik i Ho Chi Minh City i februar, mens Subway, Kentucky Fried Chicken og Pizza Hut allerede er til stede på det vietnamesiske marked.

De amerikanske kæders indtog i Vietnam har dog ikke været helt uden problemer. McDonalds association med amerikansk kultur førte i midten af 90'erne til, at kæden blev afvist i Vietnams hovedstad Hanoi.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk