McDonald's indfører Mobilepay-betaling

Fra næste tirsdag kan du betale med mobilepay på alle landets 87 McDonald’s-restauranter. Dermed bliver McDonald’s den første restaurantkæde i Danmark, hvor gæsterne kan betale via MobilePay direkte i restauranterne.

Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 28. juli lancerer McDonald’s Danmark mobilePay i samtlige 87 restauranter. Dermed kommer gæsterne til at kunne betale for maden direkte via mobilen.

Den nye betalingsmulighed indebærer, at McDonald’s Danmark installerer små bokse ved alle kasser i restauranterne. Hvis gæsten vælger at betale via MobilePay, sender boksen beløbet til gæstens mobil med anmodning om betaling, når bestillingen er foretaget. Løsningen er baseret på Danske Banks MobilePay-app og kører bl.a. på Bluetooth- og NFC-teknologi.

»Vi har glædet os meget til at introducere MobilePay-løsningen til vores gæster i restauranterne, fordi vi tror på, at det vil styrke serviceoplevelsen for dem, der ønsker at lade kontanter og betalingskort blive derhjemme,« siger Joachim Knudsen, administrerende direktør for McDonald’s Danmark, og fortsætter.

McDonald’s har de seneste uger testet løsningen i restauranterne i Valby og på Falkoner Allé på Frederiksberg, og her har gæsterne vist stor interesse for at betale med mobilen.

Også hos Danske Bank har man store forventninger til brugen af mobilpay i McDonald’s danske restauranter:

»Vi synes, mobilbetaling passer rigtigt godt til fastfoodrestauranter. Derfor er vi naturligvis spændte på, hvordan gæsterne hos McDonald’s tager imod løsningen, og hvor mange, der vil benytte den. Vi tror på, at mobile betalinger er vejen frem for mange danske virksomheder. Det åbner for konstante forbedringer af kundeoplevelsen,« siger Mark Wraa-Hansen chef for Danske Banks MobilePay-division.

Dagligvarekæder som Rema 1000, Netto, Bilka og Føtex har allerede indført mobilepay- betalingsløsningen, som nu benyttes af over to millioner danskere. Den forventede årlige aktivitet er p.t. over 2,1 mio. betalinger og 18 mia. kr. i omsætning.