McDonald’s får nøglehulsmærke

Som den første landsækkende restaurantkæde i Danmark kan McDonald’s nu bryste sig af at have fået Fødevarestyrelsens nøglehulsmærke. En ny »nøglehulsburger« er klar på hylderne hos fastfood-giganten.

Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

McDonald’s vil ikke længere kun være lig med stærkt fedende burgere og salte pommes frites. Nu kommer der også fuldkornsburger og fuldkornswrap på menuen, som lever op til Fødevarestyrelsens Nøglehulsmærke. Det er et naturligt skridt for McDonald’s at tage, mener Stephen Shillington, administrerende direktør for McDonald’s i Danmark.

»Vi er i tæt dialog med vores gæster, og vi ved, at mange gerne vil have muligheden for at sammensætte et måltid med mindre salt, sukker og fedt. Vi kan se, at danskerne har taget Nøglehulsmærket til sig. Derfor har det været et naturligt skridt for McDonald’s at imødekomme efterspørgslen ved at udvikle nye produkter, som lever op til kriterierne for Nøglehulsmærket,« siger Stephen Shillington.

Nøglehulsmærket er Fødevarestyrelsen pejlemærke for mad, hvor der er skåret ned på salt, sukker og fedt, men som til gengæld er rig på kostfibre. Ifølge McDonald’s har man oplevet en stigende efterspørgsel på produkter, der lever op til disse krav, og certificeringen betyder, at kæden nu kan tilbyde en nøglehulsmærket burger, bestående af grovbolle, grillet kyllingebøf, salat med julienne-skårne rodfrugter og løg, rødbederelish og en smule mayonnaise samt en fuldkornswrap med grillet kylling

Fødevareministeriet har udviklet det officielle ernæringsmærke for at hjælpe forbrugerne med at vælge sundere fødevarer. Medarbejdere i den enkelte restaurant eller spisested skal have gennemgået en uddannelse i, hvad certificeringen står for, ligesom den mad, der får et Nøglehulsmærket, skal leve op til krav om flere kostfibre og mindre indhold af fedt, sukker og salt.