Mavepuster til Novo Nordisk: Leveringsproblemer på lovende produkt

Medicinalgiganten Novo Nordisk er ramt af forsyningskædeproblemer på det lovende fedmemiddel Wegovy. Der indkaldes til investor call mandag.

Medicinalgiganten Novo Nordisk og administrerende direktør Lars Fruergaard annoncerede fredag aften, at der er problemer med leveringen af det lovende fedmemiddel Wegovy. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medicinalgiganten Novo Nordisk er ramt af forsyningsproblemer på det lovende fedmemiddel Wegovy.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse fredag aften, hvori der også indkaldes til online aktionærmøde, investor call, om sagen mandag.

En af selskabets underleverandører, der fylder ampuller med det lovende fedmemiddel, har stoppet for leveringen på grund af problemer med de såkaldte good manufacturing practices. Good manufacturing practices skal sikre, at en virksomheds produktion af og kvaliteten af et produkt er i orden.

Som en konsekvens af problemerne i forsyningskæden vil Novo Nordisk ikke kunne imødekomme efterspørgslen efter fedmemidlet i USA i det første halve år af 2022. Derfor vil behandlingen også kun blive tilbudt et fåtal af nye kunder.

Fedmemidlet Wegovy har vist sig at være et særdeles lovende produkt på det amerikanske marked, og det har blandt andet medvirket til at løfte salget med otte procent i tredje kvartal.

»I USA har den indledende efterspørgsel for (fedmemidlet, red.) Wegovy markant overgået vores forventninger. Det understreger det udækkede behov, der er for mennesker, som lever med overvægt,« sagde administrerende direktør Lars Fruergaard i forbindelse med præsentationen af tredje kvartals regnskab i november.

Som følge af problemerne har Novo Nordisk indkaldt investorerne til investor call mandag kl. 8.30. Selskabet skriver dog i fondsbørsmeddelelsen, at forventningerne til årets resultat ikke er påvirket af problemerne.

Novo Nordisk offentliggør regnskab for 2021 d. 2 februar 2022.