Matas skuffer investorerne

Nordea Asset Management, Danske Capital, Bankinvest og en række andre tunge, danske investorer har alle valgt Matas fra og solgt selskabets aktier.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Det skriver Jyllands-Posten.

De danske investorer har solgt aktierne, da man ikke længere tror på, at Matas vil være i stand til at opfylde sine vækstmål. Investorerne mener ikke, at Matas har levet op til de løfter, der blev afgivet i forbindelse med børsnoteringen.

»Matas har skuffet set i forhold til, hvad vi blev lovet ved børsnoteringen. Selskabet har simpelthen ikke været i stand til at levere den vækst, som vi som investorer blev stillet i udsigt. Vi har dog valgt at tage de langsigtede briller på og holde fast i investeringen«, siger Kim Korsgaard Nielsen fra Carnegie Asset Management til Jyllands-Posten.

Matas-aktien er steget godt 11 pct. siden børsnoteringen i 2013, mens det danske aktiemarked i samme periode er steget godt 80 pct., skriver avisen. I oktober nedjusterede Matas forventningerne, netop på grund af at selskabet ikke var i stand til at opfylde sine vækstmål.