Matas ser på mulighed for flere apoteker i butikken

Matas hev i efteråret et apotek ind i butikken i Sønderborg. Apoteket er en shop-i-shoppen med fuldt apotekssortiment og apoteksfagligt personale, hvor man kan hente receptmedicin.

Foto: Jeppe Bjoern Vejloe.
Læs mere
Fold sammen

Og det er ikke det eneste sted i landet, man vil forsøge sig med den type parforhold. Det siger Terje List, der er administrerende direktør i Matas.

- Vi har fået bekræftet, at synergien mellem Matas og et apotek er rigtig god. Og jeg mener, at det viser, at det var en relativt stor fejl af Folketinget ikke at liberalisere apotekerloven, siger Terje List til Ritzau Finans.

Apotekerloven fra sommeren 2015 gav ikke medicin fri. I stedet fik apotekerne lov til at åbne op til syv filialer inden for en 75 kilometers radius fra moderapoteket. De filialer kan enten være selvstændige eller være shop-in-shop i detailhandlen.

Allerede i 2001 blev apotekernes monopol på håndkøbsmedicin liberaliseret, så kunderne kunne købe medicin andre steder end blot på apoteket. For seks år siden åbnede Uldum apotek medicinudleveringssteder i 13 Matas butikker, og i dag har apoteket udleveringssteder i 50 Matas butikker. Men den første shop-i-shop hos Matas er altså i Sønderborg.

- Det er super spændende - og vi ser løbende på, om der er andre steder, vi kan gøre det samme, siger Terje List.