Matas sælger nu receptmedicin

Jysk apoteker er blandt de første i landet til at bruge en ny lovgivning, som giver lov til at etablere sig uden for sit eget område.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre steder i landet kan borgere nu hente deres receptmedicin i en Matas-butik. Det er en helt ny lovgivning, der gør det muligt for apoteker at etablere udlevering af medicin rundt om i Danmark. Og altså ikke kun i deres eget lokalområde som førhen.

En af de første til at benytte sig af den nye lovgivning er Danji Bhanderi fra Uldum Apotek. Han har åbnet medicinudleveringssteder i Matas i Lyngby, Vordingborg og Vejle.

Han synes, at det er vigtigt, at apotekerne udvikler sig og indgår nye alliancer med seriøse aktører på markedet, når nu lovgivningen giver mulighed for det."Det er helt naturligt for mig at samarbejde med Matas-kæden, som ifølge de seneste opgørelser fra Lægemiddelstyrelsen er bedre end apotekernes håndkøbsudsalg til at overholde reglerne for salg af håndkøbsmedicin," siger Danji Bhanderi.

Også hos Matas er de godt tilfredse med det nye tiltag.

"Vi glæder os til at give borgerne den service, at de kan bestille og afhente deres receptmedicin i matas," siger administrerende direktør i Matas, Terje List. Han håber, at der kommer en snarlig lovændring, som tillader, at Matas-butikkerne kan få lov at etablere egentlige apoteker i deres butikker.