Matas nedjusterer sin indtjeningsprognose med 100 mio kr.

Matas nedjusterer forventningerne til sit forskudte regnskabsår 2017/18 efter et svagt første halvår præget af et mindre fald i omsætningen i materialistkædens butikker.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På årsbasis ventes nu også en svag tilbagegang i den underliggende omsætning i butikkerne mod tidligere en mindre fremgang. Samtidig skrues forventningerne til driftsindtjeningen ned med i omegnen af 100 mio. kr.

»Som følge af, at salgsudviklingen i andet kvartal 2017/18 var lavere end ventet, det utilfredsstillende resultat for første kvartal 2017/18 samt en forventning om, at det nuværende pres på dækningsgraden vil fortsætte i regnskabsårets andet halvår, justeres forventningerne til helåret,« skriver Matas i en opdatering om udviklingen i andet kvartal, der løb til og med september.

Der ventes nu et fald i den underliggende omsætning - det vil sige i butikker, der har været åbne i mindst et år - på mellem 0 og 2 pct. Den tidligere prognose var en vækst på 1-3 pct.

Samtidig ventes driftsresultatet før nedskrivninger på goodwill, EBITA, nu bare at lande mellem 440 og 470 mio. kr. Det skal sammenlignes med en tidligere prognose om et resultat på et højere niveau end sidste år, hvor Matas tjente 551 mio. kr.

SKIDT START

Matas startede regnskabsåret skidt med et fald i den såkaldte like-for-like omsætning på 2,9 pct. i første kvartal, der blev rapporteret i slutningen af august.

Ved den lejlighed erkendte finansdirektør Anders T. Skole-Sørensen over for Ritzau Finans, at ledelsen ikke stod med armene over hovedet, men årsforventningerne blev alligevel fastholdt i forventning om, at der ville blive løbet hurtigere resten af året.

Samtidig meddelte Matas, at Gregers Wedell-Wedellsborg var ansat som ny topchef med virkning fra den 1. november i stedet for Terje List, der havde været direktør gennem 17 år.

Andet kvartal har dog ikke formået at få Matas i plus for året. Væksten var bare 0,8 pct., hvilket bragte væksten år til dato på minus 1,1 pct.

UÆNDRET UDBYTTE

Midt i nedturen fastholder Matas sin udbyttepolitik om at udbetale mindst 60 pct. af resultatet efter skat til aktionærerne.

For i år tilstræbes et udbytte på 6,30 kr., ligesom det har været tilfældet i de foregående to regnskabsår, skriver Matas.