Matas-millioner til konkursramte Lysberg, Hansen & Therp

Den hæderkronede københavnske møbelforretning Lysberg, Hansen & Therp er gået konkurs og er blevet overtaget af den tidligere materialist Henrik Frederiksen. Han vil udvikle forretningen i en mere moderne retning med intensiv markedsføring.

Den velkendte møbelforretning Lysberg, Hansen & Therp i det indre København er gået konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Der kommer til at ske forandringer nede på Bredgade. Den velkendte møbelforretning Lysberg, Hansen & Therp i det indre København, der gennem generationer har været de bedre kredses foretrukne møbelforretning, er gået konkurs.

Selskabets aktiver er blevet købt af materialisten Henrik Frederiksen, der som tidligere storaktionær i Matas har millioner nok til at sikre forretningens stabilitet fremover igennem sit eget selskab Frederiksen ITC.

Han ejer kunst- og møbelforretningen »Bernstorff«, og han havde længe været på udkig efter en mulighed for at udvide sin forretning.

»Jeg har tidligere selv købt møbler hernede, og jeg ved, at forretningen har en meget loyal kundekreds. Så da muligheden for et køb kom, måtte jeg slå til,« siger Henrik Frederiksen, der har købt Lysberg, Hansen & Therp for en kontant sum af 2,8 mio. kroner.

Han har købt en virksomhed, der har eksisteret siden 1909. Forretningen fører hovedsagelig engelske og franske møbler, stoffer og lamper.

Inde bag glasruderne på Bredgade kan man få alt fra franske landborde til gustavianske konsolborde, og stedets snedkerværksted og tegnestue hjælper kunderne med at få designet en individuel løsning. I stofafdelingen har man franske gardin- og møbelstoffer, der også bruges til antikvitetsrestaurering og er vævet på 100 år gamle væve efter renæssancemønstre.

Intensiv markedsføring
Henrik Frederiksen bliver fremover direktør for virksomheden.

Tidligere direktør Dorthe Nestén forbliver i virksomheden, men som menig medarbejder. Hun vil ikke gå i detaljer om, hvad der har skabt forretningens underskud på 2,3 mio. kroner, og hvorfor det ikke har været muligt at finde ny kapital.

Ifølge Henrik Frederiksen starter man på en frisk uden gæld, og man må med hans egne ord »se ud af forruden og ikke se tilbage ud af bagruden«.

»Vi satser på en mere intensiv markedsføring af forretningen og vil afpudse dets brand. Der har været en afvikling, og nu er det på tide med en udvikling,« siger Henrik Frederiksen, der ser en oplagt synergieffekt mellem hans egen forretning »Bernstorff« og Lysberg, Hansen & Therp.

»Butikkens potentiale ligger i selve navnet. Det er et stærkt varemærke, og vi satser på organisk vækst. I første omgang handler det om at stabilisere forretningen. Men næste skridt er forandringer. Alt indenfor detailhandel handler i dag om forandringsvillighed. Vi vil gerne gøre op med devisen om, at sådan har man altid gjort. Det stilfulde kommer til at køre videre, men vi skal også tænke på de nye generationer af kunder med eksempelvis flere italienske møbler,« siger Henrik Frederiksen, der satser på et langvarigt ejerskab af virksomheden.