Matas kører året sikkert i mål

Matas fortsætter sikker kurs med øget vækst og et resultat før skat på 85,3 millioner kroner. I det forskudte regnskabsår 2013/2014 har selskabet fremgang på både top- og bundlinje.

Matas er i dag kommet med første halvårsregnskab efter børsnoteringen i sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Matas kører efter et år med en tilfredsstillende børsnotering året sikkert hjem. Matas havde fremgang på både top- og bundlinje i andet kvartal af det skæve regnskabsår 2013/2014.

Administrerende direktør i Matas, Terje List, udtrykker i regnskaber tilfredshed med halvåret.

»I lyset af et marked, hvor forbrugerne stadig er tilbageholdende, er vi glade for at have opnået en sammenlignelig vækst i vores butikker på 3,2 procent i første halvår 2013/14. Vi er taknemmelige overfor den loyalitet, som vores kunder viser os, og vi vil fortsat arbejde hårdt for at fastholde og udbygge vores position i markedet, hvilken er afgørende for, at vi kan fortsat kan skabe øget værdi for vores aktionærer.« siger Terje List.

Omsætningen endte på 779,1 millioner kroner, mens driftsresultatet (EBIT) landede på 96,7 millioner kroner. Til sammenligning var omsætningen 740,5 millioner kroner og driftsoverskuddet 89 millioner kroner i andet kvartal i det foregående regnskabsår. Dermed voksede omsætningen i Matas første halvår 2013/2014 med 4,4 procent.


Selskabet havde på forhånd ventet en lidt stærkere omsætningsvækst for regnskabsåret 2013/2014 i forhold til væksten på 3,3 procent fra det foregående regnskabsår, og Matas fastholder forventningerne.

Matas er stadig i fuld gang med at udbygge og konsolidere selskabets egen detailkæde, blandt andet gennem opkøb af selvstændige Matas-butikker.

Senest overtog Matas for en lille måned siden seks selvstændige butikker til en pris på 77 millioner kroner og indgik samtidig aftale med 28 ud af 29 tilbageværende selvstændige butikker om en forlængelse af de tidsbegrænsede samhandelsvilkår, som nu rækker frem til 2025.


Matas blev børsnoteret i juni til 115 kroner og hen over sommeren steg aktien tæt på 20 procent. Tirsdag lukkede den i 138,50 kroner - et fald på små 1,5 procent. Matas har pt. en børsværdi på 5,7 milliarder kroner.