Matadorens luksusslot i Whiskybæltet til salg

Den fallerede ejendomsmatador Steen Gude må se sit luksusslot gå på tvangsauktion.

Foto: Claus Bjørn Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Den fallerede ejendomsmatador Steen Gude må se sit luksusslot gå på tvangsauktion. Det drejer sig om Enrum Slot i Vedbæk i den nordlige ende af Whiskybæltet, som Steen Gude købte i 2005 for 55 mio. kr. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Ejerforholdene omkring slottet udgøres af et sindrigt system af en række anpartsselskaber, der i sidste ende ejes af Steen Gude selv, den tidligere bestyrelsesformand i det konkursramte Stones Invest, Rolf Ussing, samt investoren Michael Kaa Andersen.

Med i pakken får man - udover slottet - 2240 kvadratmeter ejendom med udsigt over Øresund og en park på 45.000 kvadratmeter, skulle man købe slottet på tvangsauktionen den 30. januar. Slottet har en offentlig vurdering på 50 mio. kr., mens gælden i ejendommen er på hele 83 mio. kr., skriver Boliga.dk med henvisning til salgsopstillingen på itvang.dk."

Enrum er oprindeligt et landsted fra 1700-tallet. I 1845 købte lensgreve Christian Conrad Sophus Danneskiold-Samsøe slottet, og han valgte at rive hovedbygningen ned og i stedet opføre et slot i nygotisk stil, som stadig står i på grunden i dag.

Steen Gude har i løbet af de sidste tre år fået en del medieopmærksomhed, da hans investeringsselskab, Stones Invest A/S har undergået en kulegravning for svindel i milliardklassen. Svindel, der efter sigende ramte både Roskilde Bank og islandske Glitnir Bank i årene efter finanskrisens indtog.

Steen Gude blev den 28. december idømt seks års fængsel for skyldnersvig og bedrageri. Han ankede dommen på stedet.