Matador-by sikrer fremgang på Bakken

Med åbningen af Matador-byen Korsbæk på Bakken er forlystelsesparken nord for København gået mere end 20 pct. frem i forhold til 2014, der ellers var rekordsæson i Dyrehaven.

Et rekordår for Bakken har givet anledning til, at både gæster og chefer har smidt hænderne i vejret. Foto: Bakken Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tv-seriens første afsnit rullede allerede over de danske skærme i 1978, men Matador er stadig fast forankret i den danske folkesjæl.

Det beviser Bakken, der generelt har haft en omsætningsstigning på over 20 pct. i forhold til 2014, efter at man i april åbnede Matador-byen Korsbæk i forlystelsesparken nord for København.

Lørdag meddelte Berlingske Business om, at investeringer i nye tiltag og forlystelser skaber overskud hos de danske forlystelsesparker, og denne tendens er Bakken således endnu et eksempel på.

Et »fantastisk år«

Mens Bakkens rustjebaner holder stille, og Pjerrot er gået i vinterhi, kan selskabets administrerende direktør Nils-Erik Winther kigge tilbage på et »fantastisk år«, som han selv udtrykker det.

»Vi har haft mere travlt end nogensinde. Vi har lanceret en række nye tiltag på event-fronten, som vores gæster har taget rigtig godt imod. Særligt vores Ramasjang-underholdning og scenekoncerter med store musiknavne har tiltrukket mange besøgende. Men der er ingen tvivl om, at den helt afgørende trumf for os i år har været åbningen af Korsbæk på Bakken”, forklarer Nils-Erik Winther.

Omkring 2.7 mio. gæster har været en tur forbi parken i Dyrehaven i løbet af 2015, og allerede halvvejs inde i sommersæsonen meldte Bakken udsolgt i deres nye, autentiske Matador-by. Og det forstår direktøren godt.

»Bakken er med åbningen af Korsbæk blevet frontløber for den måde, hvorpå vi udvikler attraktioner og koncepter. Vi har ikke set noget lignende i landet før, og netop det nytænkende element giver os en fordel, som vi kommer til at mærke i lang tid fremover,« siger han.

Foruden parkens nye investeringer har vejrguderne også været gode mod forlystelsesparkerne i 2015. For ligesom mange af landets andre parker har det sløje sommervejr gjort, at Bakken ikke har skullet konkurrere med landets parker og strande.

»Vi har haft forrygende Bakke-vejr. Ikke for varmt og ikke for meget regn, og det giver gunstige forhold for en forlystelsespark,« siger Nils-Erik Winther.

Bakken holder lukket resten af året, indtil de i marts 2016 igen åbner dørene for gæster.