Mastercards overskud vokser mere end forventet

Flere og flere svinger deres Mastercard, når de køber ind i butikker og på nettet, og samtidig bliver der brugt flere penge per handel

Arkivfoto. Flere og flere svinger deres Mastercard, når de køber ind i butikker og på nettet, og samtidig bliver der brugt flere penge per handel. Fold sammen
Læs mere
Foto: © / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den udvikling har givet fremgang til selskabet bag betalingskortet, da Mastercards overskud i de sidste tre måneder af 2016 steg til 933 mio. dollar fra 890 mio. dollar i samme periode året før.

Ser man på indtjeningen per aktie, lød plusset på 0,86 dollar, hvilket var en anelse højere end forventet, da aktieanalytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med et overskud på 0,85 dollar.

Antallet af transaktioner steg med 17 pct. i fjerde kvartal til 15,2 mia., mens det beløb, der bliver omsat med kortene, er steget med 9 pct.

Mastercards omsætning voksede i fjerde kvartal til 2756 mio. dollar fra 2517 mio. dollar i samme periode året før, men det var en anelse skuffende for korpset af aktieanalytikere, der havde ventet et salg på 2,79 mia. dollar.

Mastercard-aktien falder med 1,8 pct. i formarkedet.