Massivt lønkrav kan vælte SAS-plan

De ansatte i SAS Ground Services klar med stort lønkrav, hvis SAS gør alvor af planerne om at sælge selskabet.

Ansatte i Ground Services har tidligere accepteret at undvære lønstigninger i bytte for, at selskabet skulle forblive i SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et salg af SAS Ground Services kan blive bremset af et stort lønkrav fra jordpersonellet, der står klar med et krav om et lønhop på ikke mindre end 25 procent, hvis SAS gør alvor af salgsplanerne, skriver norske Finansavisen.

Planerne om at sælge Ground Services med op mod 5.000 ansatte er en af de få bekræftede detaljer i den store spareplan, der skal bringe SAS frelst igennem den livstruende kapitalkrise. Men de ansatte i Ground Services mener, at de har krav på en fjerdedel mere i løn, hvis de får ny arbejdsgiver.

De ansatte i Ground Services accepterede i 2010 at fryse lønnen fast i to år i for at undgå outsourcing, og hvis det viser sig, at det alligevel ikke kan forhindre et salg, står de ansatte klar med et krav om kompensation.

"Målet med de tidligere forhandlinger var at redde SAS. Ellers var vi aldrig gået med til besparelserne," siger Asbjørn Wikestad fra Luftfartens Funktionærforening, der organiserer ca. 2.500 af de ansatte i SAS Ground Services.

Han tager for givet, at SAS-ledelsen står ved aftalen fra 2010, og hvis SAS-ledelsen løber fra aftalen varsler fagforeningen en "meget interessant faglig og juridisk diskussion".