Massivt angreb mod Telia Stofa-kunder

Kort nyt: Over 10.000 kunder hos Telias danske kabel-TV-selskab, StofaNet, blev onsdag morgen udsat for et forsøg på at aflure dem adgangskoden til den elektroniske post.

10.000 Telia Stofa-kunder fik onsdag morgen besked på at aflevere deres adgangskode - 20 nåede at svare, før angrebet blev stoppet. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Kort før klokken 5 blev en besked masserundsendt til StofaNets danske kunder med Stofa angivet som afsender. I beskeden stod at Stofa på grund af pladsproblemer skulle slette en masse ulæste beskeder. Kunden blev bedt om at bekræfte sin e-postadresse samt brugernavn og adgangskode.

20 kunder nåede at svare på beskeden, inden Stofa fik spærret for rundsendelsen, men da var 10.000 beskeder nået frem. Disse 20 tager Stofa nu direkte kontakt til for at give dem et nyt brugernavn og kodeord.

Stofas teknologichef, Torben Mellerup, beder kunderne om at være på vagt. Ofte er sådanne ulovlige såkaldte »phishing«-beskeder skrevet på dårligt dansk med engelske ord ind imellem. De rundsendes i forsøget på at narre kunder til at oplyse deres kontonumre eller adgangskoder eller at lokke dem ind på en falsk netside, som f.eks. ligner en banks. Th.