Massive investeringer presser Facebooks overskud

Facebook kunne torsdag præsentere et kvartalsoverskud på 715 millioner dollar efter skat. Det er et fald på ni procent sammenlignet med sidste år, og forklaringen skal findes i en massiv oprustning, meddeler selskabet.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Trods knap halvanden milliard registrerede brugere fortsætter Facebook oprustningen i sådan en grad, at det kunne aflæses i det regnskab, virksomheden præsenterede torsdag nat dansk tid.

Af det fremgår det, at det sociale medie præsterede et overskud på 715 millioner dollar efter skat i årets andet kvartal - et fald på ni procent sammenlignet med sidste år.

Faldet skyldes dog, at Facebook aktuelt smider milliarder af dollars efter investeringer, der skal sikre, at det sociale medie også i fremtiden er verdens største. Det sker blandt andet ved investeringer i tjenester, selskabet forudser vil blive dem, fremtidens mediebrugere kaster sig over.

Det er blandt andet headsettet »Ocolus Rift« - en art kæmpestore hovedbriller, computerspillere kan iføre sig, hvorefter de kan spille computerspil i 3D-format, som selskabet har store forventninger til. Derudover fortsætter oprustningen på de to beskedtjenester, Messenger og WhatsApp.

Førstnævnte har nu mere end 700 millioner brugere, meddeler Facebook ifølge Reuters.

Derudover vil selskabet også introducere nye formater på den populære billedtjeneste, Instagram.

Det fremgår også af regnskabet, at indtægterne er steget med 39 procent, så de nu udgør lidt over fire milliarder dollar.

På sin Facebook-profil takker Mark Zuckerberg de milliarder af mennesker, der benytter sig af Facebooks palet af sociale medier.

»En dag vil vores fællesskab forbinde alle,« spår han på sin profil.

Markederne gav umiddelbart regnskabet en halvkølig modtagelse. Facebook-aktien faldt tre procent i timerne efter, men over hele året er aktien steget med 24,3 procent. Hele selskabet værdisættes til svimlende 276 milliarder dollar, hvad der på dansk svarer til 1,87 billion kroner.

Ifølge Reuters havde Facebook i juni dagligt 968 millioner aktive brugere. Det er 17 procent flere end samme måned sidste år.