Massive hacker-angreb på internettet

Højt profilerede hjemmesider som Google, Facebook og Twitter er skydeskiver for hackere i det, der bliver beskrevet som ”massivt koordineret angreb”.

Men også en stribe andre sider – typisk blog-universer – er under voldsom hacker-beskydning netop nu.

Det skriver BBC.

Dagen i dag markerer et-års-dagen for krigen mellem Georgien og Rusland, og spekulanter overvejer en sammenhæng med de mange koordinerede angreb. Særligt i lyset af det målrettede angreb mod den pro-georgiske blogger, Cyxymu på hans Twitter-profil.

Angrebene har foreløbig lagt Twitter ned i to timer her til formiddag, mens en række af funktionerne i Facebook midlertidigt er utilgængelige.

Fra Google lyder meldingen, at de aktivt og med succes har beskyttet hjemmesiderne mod angrebene, og at der nu arbejdes sammen med en række andre firmaer i efterforskningen.

Flodbølge

De populære hjemmesider er blevet ofre for et såkaldt ”DOS”-angreb – denial of service. Angrebsmetoden findes i flere afskygninger, men oftest sendes en flodbølge af data mod en virksomheds server i et forsøg på at lægge dem ned.

- Angreb som disse er ondartede forsøg på at ødelægge og gøres services som netbanker, betalingsportaler til kreditkort – eller som i dette tilfælde, Twitter – utilgængelige for bestemte kunder eller brugere,” skriver medstifter af Twitter, Biz Stone, på sin blog.

Alle de berørte hjemmesider har travlt med at understrege, at ingen fortrolige oplysninger på brugere er sluppet ud i forbindelse med morgenens mange hacker-angreb.

- anka