Massiv opbakning til Amagerbank-søgsmål

Over 1.300 tidligere investorer i Amagerbanken vil søge erstatning for deres tab via Dansk Aktionærforening.

Formanden for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel. Fold sammen
Læs mere
Var Amagerbanken virkelig ved at gå konkurs eller kunne den være reddet? Det bliver ét af de centrale spørgsmål i det retslige slagsmål, der nu sandsynligvis kommer i kølvandet på bankens krak i 2011.

Og der er mange af bankens tidligere investorer, der gerne vil have testet den påstand. På otte dage har 1350 investorer meldt sig ind i Foreningen Amagerinvestor, som er stiftet af Dansk Aktionærforening, og nu vil søge erstatning for tab i forbindelse med krakket.

"Vi ville selvfølgelig gerne være sikre på, at vi har aktionærernes opbakning til at føre den her sag. Og det kan vi konstatere nu, at vi har," siger formand for Dansk Aktionærforening, Niels Mengel.

I første omgang havde foreningen samlet 5000 tidligere Amagerbank-aktionærer og de 1350 der nu har registreret sig er investorer, der også er parat til at være med til at betale for omkostningerne i forbindelse med et søgsmål.

"Vi mener nu efter vores indledende undersøgelser, at der er noget at komme efter, men vi ved endnu ikke, om vi kan få fri proces. Derfor skal vi have støtte og økonomisk opbakning til at føre en sag og der indikerer folk nu med deres pengepung, at de også tager det her seriøst," siger Niels Mengel.

Dansk Aktionærforening har gennemgået bankbøger, Finanstilsynets redegørelse, Rigsrevisionens rapport og advokatundersøgelsen om Amagerbankens konkurs.

Og noget af det, der undrer foreningen er, at konkursboet efter banken var i stand til at betale bankens kreditorer næsten 90 procent af deres penge tilbage, mens aktionærerne altså mistede alt. Niels Mengel kan dog endnu ikke give et klart svar på, hvem et erstatningskrav vil blive rettet mod.

"Det er noget af det vi nu vil bruge den kommende tid på at blive helt skarpe på," siger han. Foreningen Amagerinvestor forventer at have et sagsanlæg klart indenfor de næste fire uger og vil formentlig forsøge at køre det som et gruppesøgsmål. Foreningens medlemmer har indtil videre betalt et tilmeldingsgebyr på 100-450 kroner.