Massiv fusk med kildevand og iste

Skat har beslaglagt 19 paller med drikkevarer fra en virksomhed i København.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skats vognmand måtte køre flere gange efter en inspektion i en virksomhed i København.

Her beslaglagde myndighederne nemlig 200.000 flasker kildevand og iste, som blev solgt i Storkøbenhavnuden at der var betalt pant og afgift. Det oplyser skat i en meddelelse.

Varerne blev købt i Tyrkiet og blev lagt på lager i Frihavnen i København, hvor virksomheden hentede varerne i takt med, at de skulle sælges.

Der er tale om et netværk af selskaber, der alle handler med hinanden for at sløre de reelle transaktioner, oplyser Skat. I det hele taget har handlen med drikkevarerne været temmelig organiseret. Virksomhederne har benyttet en stråmand som sørgede for, at mærke varerne om, inden de kom på markedet i Danmark.

Skat slog til ved en samtidig aktion på to forskellige adresser, og virksomheden kunne ikke fremvise regnskaber, der viste, at afgifterne var betalt for de 19 paller med drikkevarer. Derfor blev alle varerne beslaglagt.

Selskabets fratrådte direktør var til stede ved beslaglæggelsen og mente, at han stadig repræsenterede selskabet, om end han ikke kunne forklare, hvordan tingene hang sammen, oplyser Skat.