Massiv fremgang for Parken i 2013

Hvis FCK blev ydmyget i Parken i søndags mod FC Midtjylland, så tog Parken Sport & Entertainment onsdag økonomisk revanche med sin årsrapport for 2013. Resultatet blev firedoblet i forhold til 2012. Næste år afhænger af kvalifikationen til Champions League.

FCK - FCM i Parken. Oluf Mellberg fra FCK udligner til 1-1 Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment kom stærkt gennem 2013 med et resultat før skat på 210,8 mio. kr. på baggrund af en omsætning på lige knap 1,3 milliard kroner.

Det er i overensstemmelse med ledelsens seneste udmelding og 154,5 mio. kr. bedre end i 2012. Udviklingen skyldes primært F.C. Københavns deltagelse i UEFA Champions League og salg af kontraktrettigheder, oplyser selskabet i sin regnskabsmeddelelse.

I år venter Parken en omsætning på ca. 1,4 milliard kroner og et resultat før skat på 185-195 mio. kroner. Det forudsætter dog, at FCK kvalificerer sig til gruppespillet i UEFA Champions League.

»Kvalifikation til gruppespillet i UEFA Champions League 2014/15 indgår med en skønnet effekt på resultat før skat i størrelsesordenen 160 mio. kroner,« skriver ledelsen i regnskabet.

Stort set hele Parken Sport & Entertainments fremgang sidste år kan henføres til fodboldaktiviteterne. FCKs omsætning voksede sidste år med næsten en halv gang til 408,5 mio. kr. Det skyldes først og fremmest FCKs deltagelse i gruppespillet i UEFA Champions League i 2013 mod deltagelse i UEFA Europa League i 2012.

Sidste år gav transferaktiviteterne endvidere en indtjening på 19,3 mio. kr. mod 7,3 mio. kr. i 2012. Stigningen på 12 mio. kr. skyldes primært salget af kontraktrettighed, og sammen med den øgede omsætning var det med til at øge driftsresultatet af fodboldforretningen fra 17 mio. til 169 mio. kr. sidste år.

Feriekoncernen Lalandia oplevede et fald i omsætningen på 20 mio. kr. til 416 mio. og et dyk på fire mio. kr. i driftsresultatet til 54 mio.

Fitness.dks omsætning steg svagt til 448 mio. mens driftsresultatet her faldt med seks mio. kr. til knap 18 mio. Det blev til gengæld opvejet af udviklingen i Parkens kontorudlejning. Her steg både omsætning og resultat med syv mio. kr. sidste år.