Masseudvandring fra modekoncern

På bare et enkelt år er både bestyrelsesformand, medlemmer af bestyrelsen og den administrerende direktør i Stylepit kommet og smuttet igen på grund af uenigheder med stiftere.

Nicolai Kærgaard er stifter af modevirksomheden Stylepit, som har fået ny direktør, efter Thomas Wandahl sagde op i kølvandet på bestyrelsens fratrædelse.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den børsnoterede netbutik Stylepit må sige farvel til endnu en mand fra topledelsen, denne gang administrerende direktør siden januar, Thomas Wandahl, som forlader netbutikken som konsekvens af Klaus Nyengaards exit fra bestyrelsen i juli.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen, som selskabet sendte ud ved middagstid fredag, lød direktørskiftet ellers som et ønske fra selskabets stifter og netop indtrådte bestyrelsesformand, Nicolai Kærgaard.

Men ifølge Thomas Wandahl sendte han sin opsigelse allerede i juli kort tid efter, at prominente bestyrelsesmedlemmer havde sagt farvel.

»Det var en ekstern bestyrelse, som var sat ind for at varetage alle aktionærers interesser, og så ønskede hovedaktionærerne at tage mere plads. Det fik bestyrelsen til at gå, og i den forbindelse har jeg også valgt at gå.,« siger Thomas Wandahl, som kom til Stylepit i januar i år og dermed kun har siddet i spidsen for selskabet i godt et halvt år.

Det lignede ellers en rationel og langsigtet plan, der blev tegnet, da Stylepit i oktober sidste år valgte at hente prominente erhvervsfolk til bestyrelsen, blandt andet i form af Hummel-ejer Christian Stadil og Klaus Nyengaard, som var manden bag Just Eats globale udrulning.

Men den nye bestyrelse ville have selskabets stifter på længere afstand, end stifteren selv ville, og ifølge Klaus Nyengaard var uenighederne mellem stifteren og den nye bestyrelse for store. Derfor valgte Nyengaard at droppe posten som formand.

»Det er jo ikke ejerne, der skal gå, så jeg havde en snak med dem, hvor jeg sagde, det ville give mest mening, hvis jeg stoppede,« sagde Klaus Nyengaard i juli til Berlingske Business.

»Jeg skal ikke sidde i en bestyrelse, hvor jeg på en måde står i vejen for nogle majoritetsaktionærer, der på nogle punkter vil noget andet, end jeg vil. Det giver ikke mening.«

Udover Nyengaard fratrådte bestyrelsesmedlemmerne Christian Stadil og Morten Windfeldt - og nu forlader den administrerende direktør altså også Stylepit.

Dermed må Stylepit nu starte forfra på en strategi, som skal føres ud af selskabets tidligere finansdirektør.

Stylepits nye direktør bliver nemlig 42-årige Marc Jeilman. Han har arbejdet for Stylepit som finansdirektør indtil nu, og han var med til at gennemføre selskabets børsnotering i 2012.

»Mark har været hos os i  over to år og har en stærk økonomisk forståelse. Jeg ønsker et stærkere ledelseshold med et stærkt økonomisk fokus, end vi har haft tidligere, og det får jeg nu,« siger Nicolai Kærgaard om sin nye administrerende direktør.

Kærgaard siger samtidig, at »Thomas (Wandahl,red.) har mere fokus på branding - og ikke så stort fokus på det økonomiske.«

Men ifølge Thomas Wandahl var den afgåede bestyrelse godt i gang med en turnaround, der skulle skabe fokus på forretningen.

»Man skulle ind og etablere ét varemærke og få de operationelle processer til at fungere, så man fik fokus på forretningen. Vi skulle koncentrere os om Norden og på at få lønsomheden tilbage. Den var skredet under den tidligere administrerende direktør (Nicolai Kærgaard, red.). Det var vi enige om, men stifterne ønskede at få magten tilbage, og så synes jeg, det er meget naturligt at gå,« siger han.

Stylepit fik et underskud på 65,4 millioner kroner i første halvår af sit forskudte regnskabsår, og ved afslutningen af tredje kvartal præciserede selskabet sine forventninger til driftsresultatet EBITDA til den nedre del af det tidligere udmeldte interval på minus 20 til minus 30 millioner kroner. Omsætningen ventes stadig at blive omkring 500 millioner kroner.

Nicolai Kærgaard ejer 30 procent af selskabet, mens Bestseller-ejer Anders Holck Povlsen ejer godt 25 procent. Christian Kusk, som er Nicolai Kærgaards fætter og var med til at stifte selskabet, sidder også på en del af ejerskabet.