Masser af nye boliger på vej ved arenaen i Ørestad

To projektmagere går i gang med 400-500 familieboliger klos op ad Royal Arena i Ørestad Syd. Ørestad nærmer sig 2/3 udsolgt.

Boligprojekt i Ørestaden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens jordsalget i Nordhavn er gået strygende for By & Havn, har der en rum tid  været længere mellem nyhederne fra Ørestad, men nu har udviklingsselskabet fået solgt jordarealer på samlet 40.000 kvadratmeter i Ørestad Syd.

I området lige syd for den kommende Royal Arena vil to københavnske projektselskaber opføre boliger, som inderst i bydelen syd for Amagermotorvejen skal omkranses af højere erhvervsbyggeri.

I det såkaldte Skovkvarter vil Tetris opføre familieboliger for samlet godt 22.800 kvadratmeter i form af rækkehuse og lejligheder.

Desuden vil firmaet CPHinvest i Parkkvarteret opføre godt 24.500 kvadratmeter boliger, ligeledes fordelt på rækkehuse og lejligheder.

Hvis den gennemsnitlige boligstørrelse ligger 100 kvadratmeter eller lidt mere, så svarer det til 400-500 boliger.

Tetris har gennemført en række bolig- og erhvervsprojekter i hovedstaden, blandt andet Radiorække-byhusene klos op ad DR-byen i Ørestad Nord. Blandt CPHinvests meritter er et større lejlighedsprojekt på det nordligste Østamager.

Solgt over 60 procent

På forårets Mipim-ejendomsmesse i Cannes beklagede By & Havn-direktør Jens Kramer Mikkelsen sig over, at det gik trægt med salget af jord til kontorer i den sydlige del af Ørestad, og at det måske var relevant at få flere boliger i stedet.

Dengang havde By & Havn opgjort, at over 60 procent af de 2,5 millioner etagemeter byggeret var blevet solgt.

Længst er udviklingen nået i Ørestad Nord med blandt andet DR-byen, IT-universitetet, det kommende Nordea-hovedsæde, flere kollegier og en del boliger, herunder Radiorækkerne fra Tetris. Her nærmede salget sig de 90 procent af de knap 500.000 etagemeter byggeret.

Også i Ørestad City mellem Bella Center og motorvejen kan de 90 procent skimtes. Området med blandt andet indkøbscentret Field’s – som bliver udvidet med et biografcenter – og adskillige kontorhuse rummer i alt 800.000 etagemeter.

I Ørestad Syd var knap 40 procent af de små 1,2 millioner etagemeter byggeret afhændet i foråret. Det fysiske byggeri breder sig fra nord med Rambøll-hovedsædet og Crowne Plaza-komplekset og fra syd med boligbebyggelser som 8tallet. I midten af bydelen er der ikke meget byggeri, og det er her, at By & Havn håber at få grønt lys af kommunen til at skrue op for boligandelen - og nu har fået solgt to større arealer til Tetris og CPHinvest.

Den fjerde bydel i Ørestad er Amager Fælled mellem Ørestad Nord og Ørestad City, og den ligger sidst i planlægningsrækkefølgen med foreløbig meget lidt byggeri og ingen salgsklare byggeretter.