Massefyringerne er forbi - nu ansætter Vestas igen

På blot tre måneder har den danske vindmølleproducent ansat 1100 medarbejdere. Staben tæller dog stadig 6500 færre mand end for tre år siden.

De nye medarbejdere er ikke mindst ansat i USA, hvor vindmølleproducenten har stor aktivitet. Vestas har i dag samlet 16.610 ansatte, og nyansættelser i Danmark har været »marginale«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas overrasker positivt på alle afgørende poster i regnskabet for årets første tre måneder. De gode nyheder kommer også til udtryk ved, at selskabet efter flere års massefyringer har ansat 1113 medarbejdere de seneste tre måneder.

De nye medarbejdere er ikke mindst ansat i USA, hvor vindmølleproducenten har stor aktivitet. Vestas har i dag samlet 16.610 ansatte, og nyansættelser i Danmark har været »marginale«.

»Vi har udvidet i USA for at håndtere den stigende efterspørgsel - og flertallet af de nye arbejdspladser er skabt i USA,« siger Vestas' økonomidirektør Marika Frederiksson til Berlingske Business.

Specielt selskabets vinge- og nacellefabrikker i Colorado har taget mange nye folk ind. Vestas forventer dog ikke at fortsætte ansættelserne i samme tempo resten af året.

»Vi vil følge efterspørgslen, og hvis vi har høj efterspørgsel, vil vi også ansætte flere i produktionen. Men i USA har vi nu haft en høj vækst i antallet af ansatte, og jeg forudser ikke, at vi vil øge arbejdsstyrken markant resten af året,« siger Marika Frederiksson.

I løbet af 2013 fyrede Vestas 1500 medarbejdere, så arbejdsstyrken dykkede til 15.497. Men nu ansætter vindmølleselskabet altså igen. Vestas' stab er dog fortsat væsentligt mindre end for få år siden - selskabet havde således mere end 23.000 ansatte ved udgangen af 2010.

»Vi har begrænset antallet af funktionærer med det mål at skabe en mere fleksibel virksomhed. Nu vil vi justere op og ned på antallet af ansatte på vores fabrikker afhængig af efterspørgslen,« siger Vestas' økonomidirektør.

I løbet af årets første tre måneder har Vestas annonceret 292 MW nye ordrer i USA. En del af ordrerne kom fra rammeaftaler indgået i anden halvdel af 2013. I samme periode leverede Vestas samlet 483 MW til markederne i Nord- og Sydamerika, og ordrebogen til denne del af verden lød ved udgangen af kvartalet på 2.903 MW.

Samtidig har Vestas' storkunde - den amerikanske udvikler af vindmølleprojekter Renewable Energy Systems Americas (RES) - meldt ud, at selskabet kommer til fuldt ud at udnytte den rammeaftale på levering af 610 megawatt, som de to selskaber indgik i netop efteråret 2013. Indtil videre har den amerikanske vindudvikler trukket 170 MW på rammeaftalen. Dermed udestår endnu 440 megawatt, som senere vil blive til faste ordrer hos Vestas.