Massefyringer på LM Wind overrasker

Den sydjyske vindmøllevirksomhed LM Wind Power fyrer 135 medarbejdere torsdag. Det kommer som en overraskelse for den lokale 3F afdeling, der bestemt ikke er glad for situationen.

Vindmøllevingefabrikken LM Wind Power skærer kraftigt ned i afdelingen i Lunderskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Den sydjyske vindmøllevirksomhed LM Wind Power er i krise. Selskabet fyrer torsdag omkring 135 ansatte på hovedfabrikken i Lunderskov uden for Kolding. Det svarer til, at flere end hver anden af medarbejderne får en opsigelse. Når massefyringer er gennemført vil der være cirka 115 medarbejdere tilbage.


"Den globale vindindustri er under pres fra den generelle økonomiske situation og faldende efterspørgsel. Så selv om det er dybt beklageligt, er det desværre ingen overraskelse, at også vores danske fabrikker er påvirket," siger vice president for Global Manufacturing, Richard Bevan til TV Syd.

"Vil vil fortsat producere i Danmark. Det er her, vi har hovedkvarter med vores produktionsteknologi og udvikling lige i nærheden, men det er nødvendigt hele tiden at kigge på vores produktionsapparat med tanke på vores kunders behov," siger Richard Bevan.

Formanden for den lokale 3F Kongedalen i Vamdrup, Egon Nissen kalder massefyringen for lidt af en katastrofe.

"Det er ikke godt for sådan en lille by som Lunderskov. Det kommer som en overraskelse. Virksomheden har ansat en del i de senere år, og pludselig kommer denne nedgang," siger Egon Nissen.

"Det betyder, at vores ledighed stiger betragteligt. Vi er 300 arbejdsløse nu, og med 100 oveni kommer vi op på 400, og det er ud af en medlemsskare på 3.000," siger Egon Nissen, der mener, at de medlemmer, som mister deres arbejde er nødt til at søge over i nogle andre brancher.

"Det går lidt op og ned med industriarbejdspladserne. Mest ned. Jeg tror ikke, at der vil være ret mange virksomheder i vores område, der vil ansætte i den næste tid," siger Egon Nissen.