Maskinkoncern med sorte tal på presset marked

Flere af maskinkoncernens store, internationale fødevarekunder har sat investeringerne på pause, hvilket har betydet en mindre omsætning hos moderselskabet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fynske maskinkoncern Jorgensen Engineering A/S - med i alt 9 selskaber - har været presset i et meget tøvende marked i 2010, og flere af Jorgensens store, internationale fødevarekunder har sat investeringerne på pause, hvilket har betydet en mindre omsætning hos moderselskabet Jorgensen i Odense, fortæller selskabet i en udsendt pressemeddelelse.

Det lavere aktivitetsniveau til trods leverer gruppen dog samlet et overskud på 1,5 millioner kroner ud af en nettoomsætning på overr 290 millioner kroner.

Jorgensen udvikler og producerer fuldautomatiske håndteringssystemer primært til fødevareindustrien.

Jorgensens nordjyske datterselskab brüel international a/s har haft et meget travlt  år med positivt resultat. Derimod har datterselskaberne i Australien og Irland været en klods om benet og begge bidraget med røde tal på bundlinjen.
 
- Vi er glade for, at brüel i Hjørring igen i år kan præsentere sorte tal. Mens vore irske og australske selskaber ikke har performet tilfredsstillende. Som konsekvens af flere års utilfredsstillende resultater og et nærmest kollapset irsk marked har vi valgt at frasælge vores irske selskab. Mens vi derimod er i gang med et ledelsesskifte og styrkelse af salget hos vores australske selskab, fortæller Jens Nyeng.
 
Jorgensen er også i fuld gang med at bygge et 7.500 kvadratmeter stort domicil i Tietgen Byen i Odense med indflytning juni 2011.

- Vi har brug for en mere tidssvarende bygning, der kan understøtte vores kultur og struktur. Og parallelt hermed introducerer vi et mere tidssvarende logo- og designprogram, der også skal være med til at facelifte Jorgensen, siger Jens Nyeng.