Marriott satser på lavpris-luksus i Sydhavnen

Den internationale hotelkæde Marriott vil bygge et 200 værelser stort koncepthotel i Københavns Sydhavnskvarter. Ideen er, at hotellet skal være lækkert - men også prismæssigt overkommeligt.

Her et foto fra Moxy-kædens hjemmeside, der viser loungekonceptet i den første hotel i Milano. PR-foto: Moxy Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske hovedstad ser ud til at blive en af de første europæiske ankre i en ny stor satsning fra den internationale hotelkæde Marriott.

Sommeren 2016 ventes et spritnyt hotel under kædenavnet Moxy at slå dørene op i Scaniagade i Københavns Sydhavn.

Marriott driver normalt hoteller i den finere ende af skalaen, men Moxy-brandet adskiller sig en smule fra det koncept. Det bliver den danske Zleep-hotelkæde, der kommer til at være franchiseoperatør på konceptet, og kædens direktør, Peter Haaber, forklarer til Berlingske, at Moxy-kædens koncept er at levere luksus til noget nær lavpris.

»Vi bruger betegnelsen »affordable luxury«, og det ligger positionsmæssigt mellem tre og fire stjerner - men med andre serviceelementer. Gæsten skal have samme oplevelse som på et Marriott-hotel og kvalitetsoplevelsen skal være høj. Men samtidig er eksempelvis værelserne mindre. Prismæssigt kommer værelserne til at ligge i omegnen af 800 til 1.200 kroner,« siger Peter Haaber.

Ideen er desuden, at hotellet skal være et svar på tendenser i markedet. Ifølge Zleep-direktøren taler man i branchen om, at gæster, der aldersmæssigt ligger omkring de 50 år, i dag efterspørger et mere levende, ungdommeligt miljø på hotellerne end det, der typisk vil være målrettet deres alders- og indkomstklasse.

Derfor handler Moxy-konceptet i høj grad om at skabe et aktivt miljø på hotellet. Det er ikke kun hotelgæster, der skal have deres gang på området, forklarer Peter Haaber.

»Moxy-konceptet har stort fokus på eksempelvis lobbyområdet. Det skal være et levende sted, hvor man har lyst til at sætte sig, og hvor der er aktivitet. Derfor bliver det også indrettet som et sted, hvor forretningsfolk og studerende fra området kan komme ind og arbejde eller tage sig en pause,« siger han og tilføjer:

»Det skal være attraktivt. Man skal have lyst til at sætte sig og følge med. Og det i designorienterede omgivelser. Der er simpelthen tale om et noget konceptuelt nyt.«

Det kommende Moxy-hotel bliver opført og betalt af en investorgruppe. Marriott er inde over som konceptleverandør, mens Zleep-kæden lejer sig ind og er operatør af franchisen. Pt. har Marriott blot åbnet ét Moxy-hotel i Europa, og det ligger i italienske Milano. Derudover er der offentliggjort byggeplaner om yderligere fem europæiske storbyhoteller, og nu kommer København så også på den liste.

Samlet set forventer kæden, at den over det næste halvandet år vil vokse til en europæisk kapacitet på 2.700 værelser. Målet i 2020 lyder på 25.000 værelser globalt fordelt på 150 hoteller, skriver ejendomssitet Byens Ejendom, hvor Amy McPherson, adm. direktør i Mariott International Europe, også udtaler sig om forventningerne til konceptet.

»Vi forventer, at de kommende år vil byde på betydelig vækst, som vil hjælpe til opbygningen af brandet, så rejsende kan identificere sig med det nye budgetvenlige, designhotel-koncept. Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer for Moxy,« siger hun ifølge hjemmesiden.

Peter Haaber fra Zleep pointerer, at man skal se satsningen fra Marriott i lyset af de høje forventninger, der er i hotelbranchen til vækst de kommende år.

»I sidste uge var jeg til hotelkonference i Berlin, og på europæisk plan sidder alle og drømmer om, at de kommende år bliver lige så gode som 2014. Det går godt - også i København. Hovedstaden rykker for tiden. Michelin-stjerner, lufthavnens vækst og anden god omtale trækker folk til. Det gør, at store internationale brands ser nøje på København for tiden,« siger han og tilføjer:

»Det i kombination med, at de har fundet en god adresse at bygge på i Sydhavnskvarteret, der jo er en slags port til København, gør, at jeg også tror på konceptet. Vi har valgt at gå ind i det, fordi området udvikler sig med kommende metro med mere - men også fordi vi mener, at konceptet er en del af en international trend, som har stort potentiale.«

Ifølge Byens Ejendom bliver byggeriet på Scaniagade på ca. 6.000 kvadratmeter. Byggeriet er sat til at begynde til sommer, men første skal en række indbudte arkitektfirmaer dog komme med bud på, hvordan de vil skabe en dansk version af Moxy-konceptet. Herefter skal der findes en entreprenør, som vil opføre bygningen, der kommer til at ligge i samme område, som også Scandic har valgt til et af sine større hoteller - nemlig det på Gamle Vasbygade.