Marriott Hotel solgt i milliardhandel

Den danske pensionskasse Pensiondanmark og vores allesammens ATP er gået sammen og har købt Marriott Hotel i København. Prisen: godt en milliard.

Den danske pensionskasse Pensiondanmark og vores allesammens ATP er gået sammen og har købt Marriott Hotel i København. Prisen: godt en milliard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kaare Smith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Området er af mange kendt som en skamplet i københavnsk arkitektur, en beliggenhed hvor man simpelthen ikke fik tilstrækkelig (herligheds-)værdi for pengene.

Kalvebod Brygge blev lagt i udbud lige omkring årtusindeskiftet, og blandt bygningerne med den fornemme beliggenhed var Marriott Hotel med dets 24.000 kvadratmeter, 406 værelser og fem stjerner.

Nu er de to danske pensionskasser Pensiondanmark og ATP gået sammen om at købe hotellet ved den københavnske havnefront. Om hotel-købet fortæller ATP, at man forventer, at det vil sikre et flot afkast.

»Vi er meget tilfredse med investeringen, der er i fint tråd med vores fokus på større direkte investeringer med attraktive beliggenheder, lange lejekontrakter og sikre afkast til gavn for ATPs medlemmer. Marriott har gennem årene sikret hotellet en solid position i København. Med købet af to hotelejendomme i London tidligere i 2016 og nu hotelejendommen Copenhagen Marriott har vi konsolideret dette segment i vor ejendomsportefølje,« siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme i en pressemeddelelse.

ATP gået sammen med sine gamle venner i Pensiondanmark om at købe hver halvdelen af det københavnske Marriott hotel. ATP Ejendomme og Pensiondanmark er i forvejen fælles om en række ejendomsinvesteringer i bl.a. FN-Byen på Marmormolen i København og Magasin-ejendommene i København, Lyngby, Odense og Århus.

Og godt en milliard kroner skulle de to selskaber sammenlagt have op af lommen for at købe hotellet.

Marriott-hotellet har været ejet af investeringsselskabet Solstra de seneste par år.

»Vi er særligt glade for samarbejdet med pensionsselskaberne ATP og PensionDanmark, hvor vores respektive kompetencer og målsætninger er gået op i en højere enhed. Vi anser denne samarbejdsmodel for en udvidelse af det strategisk partnerskab mellem Solstra og danske pensionsselskaber,« siger Oscar Crohn, Managing Partner i Solstra Capital Partners i en pressemeddelelse.

Han slår samtidigt fast, at investeringsselskabet er i markedet for at opkøbe og udvikle lignende ejendomme.

Hotelbranchen nyder femstjernet tilværelse

Turismen er i vækst, og det nyder mange hoteller og restauranter godt af i disse år.

Alene i første halvår af 2016 er beskæftigelsen i hotel- og restaurantvirksomheder steget med hele 6 pct. i Danmark, mens tallet er 1,6 pct. for det samlede erhverv, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er særligt i hovedstadsområdet, at der for alvor er gang i udviklingen. Den norske mange milliardær Petter A. Stordalen købte i efter den gamle postbygning på Tietgensgade med ønsket om at drive hotel. Hotellet skal efter planen stå færdig med 380 værelser og fem restauranter i 2020.

»Jeg regner med, at jeg skal investere 1,3 milliarder norske kroner, men det kan også være, at det bliver 1,5,« fortalte Petter Stordalen i efteråret Berlingske Business.

Dengang vurderede turistorganisationen Wonderful Copenhagen, at turisme i hovedstadsområdet beskæftiger over 40.000 og omsætter for 37 milliarder kroner.