Markedets tvivl på ISS-handel forstærkes

Kursen på ISS’ obligationer krydsede i går grænsen, der indikerer en overvejende sandsynlighed for, at G4S’ køb af ISS for 44 mia. kr. falder til jorden.

Foto: iss
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topledelsen i G4S og ISS kunne ved middagstid i går konstatere et syn, som de utvivlsomt helst ville have været foruden.

ISS’ obligationer krydsede nemlig den grænse, der indikerer, at markedet tillægger over 50 procent sandsynlighed for, at giganthandlen falder til jorden.

»Man kan se på kursen, at handlen vakler så meget, som den næsten kan uden at være væltet. Det ser ikke kønt ud,« siger analytiker Martin Bo Hansen fra Jyske Bank, som følger ISS’ obligationer.

»Kursen er faldet tilbage, så den kun indikerer 50/50 for, at handlen går igennem. Det ville være godt for handlen, hvis der også kom nogle aktionærer på banen, som officielt meldte ud, at de bakker op om handlen, men det har vi ikke set endnu,« tilføjer han.

ISS-obligationerne steg voldsomt fra kurs 92 til 104, da G4S’ købsforsøg blev offentliggjort, fordi G4S har bedre finansieringsmuligheder end ISS og derfor vil indfri obligationerne, hvis handlen går igennem. Men siden tirsdag i sidste uge er de faldet hver eneste dag, og i går ved middagstid dykkede kursen så under 98, som er skillelinjen for, om markedet overvejende tror på handlen eller ej.

»Man må sætte sin lid til, at der er en vis grad af sandhed i meldingerne fra G4S-ledelsen om, at de største investorer overvejende er positivt indstillet over for handlen. De nuværende ejere af ISS har fået en rigtig fin pris i aftalen, så det giver mening, at G4S-aktionærerne synes, at prisen er høj,« siger Martin Bo Hansen.

Skal prisen genforhandles?

Ejerne af ISS, kapitalfondene EQT og Goldman Sachs Capital Partners, følger utvivlsomt udviklingen i ISS-obligationerne ganske nøje, og måske er kursfaldet det, der kan få dem tilbage til forhandlingsbordet.

»Når landet ligger, som det gør, og hvis handlen står til at falde, så kunne parterne godt prøve at genforhandle prisen og måske skære et par milliarder af, som kan være det, der skal til, for at handlen bliver spiselig for G4S-aktionærerne,« siger Martin Bo Hansen.

Argumentet for ISS-ejerne er, at de ikke kan tåle endnu en salgsfuser oven på den kuld-sejlede børsnotering i foråret. Men omvendt så har fondenes investering i ISS kun leveret et årligt afkast omkring ti procent, hvilket set med kapitalfondsøjne ikke kan betragtes som en succes, og der er derfor ikke så meget at handle med for ejerne, hvis de skal ud af investeringen med skindet på næsen.

ISS’ gæld er på voldsomme 31 milliarder kroner, og de dyre obligationslån har kuponrenter på 11 procent og 8,875 procent. ISS betalte sidste år samlet mere end to milliarder kroner i renter, så G4S vil som noget af det første indfri de dyre lån, hvis handlen skulle gå igennem.

Kurs 98 er det afgørende pejlemærke for ISS’ obligationer, fordi det er midterpunktet mellem niveauet, før handlen blev annonceret og indfrielsesniveauet, hvis handlen går igennem.