Markedet for luksusbåde flyder ovenpå

I det vinterkolde London kan messegæster på London Boat Show lige nu se det seneste nye fra alverdens bådmagere.

Det er de helt store yachts, som i de her år driver salget af luksusbåde. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

Godt nok er temperaturen i den britiske hovedstad lige nu på frysepunktet, men i de seneste par uger har det formentlig ikke stoppet de traditionelt over 100.000 gæster på London Boat Show fra at drømme om at tage på sejltur i en af udstillingens luksuriøse yachts.

På den årlige kæmpemesse har alverdens bådmagere chancen for at vise, at markedet for luksus-yachts ikke lider under krisen. Rige kinesere og velhavere fra andre af verdens vækstkometer holder markedet flydende, skriver Wall Street Journal.

Markedet for luksusbåde forventes at være steget med beskedne to procent til 7 mia. euro i 2012. Bag de to procents stigning er dog i høj grad luksus-yachts i den absolutte topklasse.

Det er Storbritannien, som leder an på markedet for de dyre både med en andel på 2.86 mia. euro af markedet på 7 mia. euro. Her er en af landets bådmagere, Sunseeker, overbevist om, at en afmatning i den kinesiske vækst ikke rammer bådmarkedet lige med det samme.

"På det niveau, vi henvender os til, så har det ingen betydning om Kinas vækst falder et par procent eller om Storbritannien ryger ind i sin tredje recession i træk (..) Det får ikke betydning for vores kunders evne til at bruge penge," siger Sunseeker-chef Stewart McIntyre til Wall Street Journal.