Markedet er ligeglad med Novo-kronprins, men det er headhunterne ikke

Investorerne hopper ikke fra borde sammen med Novos afgående kronprins, Kåre Schultz. Det vurderer to Novo-analytiker, der ikke er i tvivl om, at Kåre Schultz kan få en topchef-stilling i hvilket som helst andet C20-selskab.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver næppe nogen "Kåre Schultz-effekt" på Novos aktiekurs i dag. Efter en ledelsesomrokering og en udmelding om, at Lars Rebien bliver på sin topchef-post frem til 2019, valgte kronprinsen i Novo Nordisk, Kåre Schultz, at tage sit gode tøj og gå. Men markedet er ligeglade:

»Markedet vil have fokus på de finansielle resultater. Lars Rebien fortsætter, så der er ikke noget brud i ledelsen i Novo. Markedet er ikke bekymret for kronprinselaget, slet ikke når der er sikret kontinuitet med Lars Rebien,« siger Michael Friis-Jørgensen, der er analytiker hos Novo Nordisk.

Den udlægning bakkes op af Søren Løntoft-Hansen, der følger Novo Nordisk for Sydbank:

»Det er naturligvis ærgerligt, at Novo mister en dygtig mand som Kåre Schultz. Men markedet kan glæde sig over, at Lars Rebien Sørensen, som har tegnet Novo Nordisk i en årrække, bliver på sin toppost,« siger Søren Løntoft-Hansen.

I 2014 blev Kåre Schultz udnævnt til viceadministrerende direktør. Det blev set som et klart signal om, at Novo Nordisk nu havde fundet sin kronprins, hvis den mangeårige topchef Lars Rebien Sørensen valgte at stoppe. Nu har Rebien så meldt ud, at bliver frem mod sit kontraktudløb i 2019 - og det, vurderer Michael Friis-Jørgensen, er grunden til, at Schultz nu stopper i Novo Nordisk.

»Vi vidste godt, at hvis Lars Rebien blev, så ville Kåre Schultz søge andre udfordringer,  for han er meget dygtig. Nu ved vi, at Lars Rebien ikke søger en bestyrelseskarriere, og det andet er det andet ledelseslag, der bliver kørt i stilling. Hvis Kåre Schultz vil være nummer ét, så bliver det i en anden virksomhed, og jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes for ham, for han er en dygtig mand,« siger Michael Friis-Jørgensen, der også her er på linje med Søren Løntoft-Hansen:

»Der er nok nogle ambitioner, som Kåre Schultz gerne vil have indfriet. Og jeg er sikker på, at Kåre Schultz med sine kompetencer kan gå ind som CEO i hvilket som helst C20-selskab, eller hvilket som helst internationalt selskab,« siger Søren Lønftoft-Hansen.

Tilfældet vil, at der netop nu er en topchef-åbning i C20. Det er i medicinalkoncernen Lundbeck, der har været uden topchef siden Ulf Wiinberg blev gået i december.