Markant skikkelse i dansk erhvervsliv fratræder med øjeblikkelig virkning

Efter 17 år i spidsen for en række af Dansk Industris erhvervspolitiske enheder og branchefællesskaber fratræder Tine Roed fra dags dato, oplyser DI i en pressemeddelelse.

Tine Roed Fold sammen
Læs mere
Foto: Sif Meincke

Tine Roed fratræder sin stilling i Dansk Industri fra dags dato. Det skriver DI i en pressemeddelelse.

Hun har siden 2002 stået i spidsen for en række af Dansk Industris erhvervspolitiske enheder og branchefællesskaber. Hun har været en del af den syv personer store direktion siden 2008.

I meddelelsen oplyser DIs administrerende​ direktør Lars Sandahl Sørensen:

»Som ny adm. direktør i DI har jeg ønsket at justere og nytænke DIs direktion. Derfor er det aftalt, at Tine Roed fratræder. Det sker med en stor anerkendelse og taknemmelighed for Tines professionelle engagement og dedikerede indsats i Dansk Industri igennem 17 år.«

Tine Roed fratræder øjeblikkeligt sin stilling i Dansk Industri. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Tine Roed har desuden sat aftryk på debatten om energipolitik, miljøpolitik og erhvervsjura, skriver DI selv.

Direktør Kent Damsgaard overtager »for en periode« ansvaret for Tine Roeds områder.

Tine Roed er 55 år og uddannet jurist. Hun har de seneste to år været at finde på Berlingskes liste over Danmarks 100 mest indflydelsesrige kvinder.

Hun har desuden en lang række bestyrelsesposter på CVet. Hun har eksempelvis været næstformand i TV 2s bestyrelse i en årrække. I dag er hun fortsat aktiv i en lang række bestyrelser, viser CVR-registret.

Tilbage i maj blev det offentliggjort, at Lars Sandahl Sørensen blev hentet ind som ny administrerende direktør i Dansk Industri. Det skete efter et halvt års jagt på en afløser for daværende direktør Karsten Dybvad, der blev ny bestyrelsesformand for Danske Bank.

Lars Sandahl Sørensen kom fra en stilling som koncerndirektør i SAS.

DI beskæftiger omkring 550 ansatte, og i 2018 havde DI indtægter på mere end 630 millioner kroner. Årets resultat landede på 31 millioner kroner.

Hverken Tine Roed eller Dansk Industri ønsker at uddybe fratrædelsen over for Berlingske, men henviser til pressemeddelelsen.