Markant lavere telepriser

Det er blevet op mod 85 procent billigere at være mobil- og bredbåndskunde og flere prisfald er undervejs.Taberne er kunder med en gammeldags stuetelefon.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
En helt almindelig dansker kan glæde sig over, at færre penge i det trængte budget skal bruges til at dække teleudgifter. En benhård konkurrence har nemlig skåret 75 procent af prisen for at tale i mobiltelefon, mens det er blevet hele 85 procent billigere at være bredbåndskunde. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Priserne fremgår af nye markedstal fra IT -og Telestyrelsen. De tager udgangspunkt i sammenlignelige produkter for de forskellige selskaber.

Og konklusionen er klokkeklar: Mens mobilkunder i 2001 betalte 167 kroner om måneden for 150 minutters taletid, kan samme taletid i dag fås for blot 41 kroner.

Billedet går igen på bredbåndsmarkedet, hvor prisskiltet for en ADSL-forbindelse på 2 Mbit/s i 2001 viste 972 kr. mod nu 141 kroner.

»Som forbruger kan man glæde sig over, at konkurrencen fungerer,« siger Henrik Clausen, adm. direktør i Telenor Danmark, der favner det tidligere Sonofon, Cybercity og Tele2.

Mere på vej
Selv om priserne allerede er faldet markant, kan danske forbrugere glæde sig over, at der er flere prisfald på vej:

»Vi kommer de næste to år til at opleve markante prisfald på en lang række teleprodukter,« siger teleanalytiker og administrerende direktør i Strand Consult, John Strand til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er blandt andet mobilt bredbånd, som vil trække tæppet fuldstændig væk under bredbåndspriserne, mens pakkeløsninger som f.eks. TDC's HomeTrio, som favner fastnettelefoni, bredbånd og tv, også vil puste til priskrigen.

Mens mobil- og bredbåndskunder kan juble over at bruge langt færre penge på at være i kontakt med omverdenen, må kunder med en gammeldags telefon finde sig i, at priserne blot er faldet med 17 procent.